Puheenaihe

Yli 1 500 koodaria kerääntyy maailmalta Otaniemeen ratkomaan yritysten ongelmia

Junction 2019 -koodaustapahtuma tuo Otaniemeen yli 1500 teknologiaosaajaa maailmalta.

Junction/ Aino Röyskö

Otaniemessä käynnistyy ensi perjantaina iso koodaustapahtuma, joka vetää Väre -rakennukseen viikonlopuksi yli 1 500 teknologia-alan osaajaa eri puolilta maailmaa.

Opiskelijoiden Junction hackathon järjestetään nyt viidettä kertaa. Osallistujat ratkovat yritysten, kuten Microsoftin ja Rovion, asettamia liiketoimintahaasteita ja kilpailevat parhaasta innovaatiosta.

Tapahtuma tarjoaa myös rekrytointimahdollisuuksia osaajapulaa poteville startupeille ja it-alan suurille yrityksille.

Hackathon koostuu sanoista hack ja marathon.

Vaikka tehtävät ovat lähtöisin yrityksiltä, ratkaisuissa ei haeta vain uusia ideoita liiketoimintaan, Junction tiedottaa.

Esimerkiksi Ericsson hakee uusia ratkaisuja lasten kyberturvallisuuden takaamiseen, ja CGI ja Sitra etsivät teknologiasta tukea nuorten mielenterveysongelmiin.

– Junctionin partneriyritykset haluavat löytää ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin eikä heitä kiinnosta vain, mitä koodikieliä osallistujat osaavat, kertoo tiedotteessa Junctionin toimitusjohtaja Iiro Nurmi.

Suurin osa Junctionin osallistujista on koodareita, mutta mukana on myös paljon suunnittelijoita ja eri alojen osaajia markkinoinnin ja terveydenhuollon ammattilaisista fyysikoihin ja asianajajiin.

Osallistujat valittiin tuhansien hakijoiden joukosta.

– Tärkeänä kriteerinä valituille oli tänä vuonna monipuolinen osaaminen, koska hackathonissa rakennetut luovat ratkaisut vaativat erilaisia taitoja ja näkökulmia. Pelkällä koodausosaamisella ei Junctionissa, tai työelämässä, pääse pitkälle, kertoo Junctionin operatiivinen johtaja Martta Jämsén.

Junction tunnetaan kansainvälisesti ja osallistujat edustavat tänäkin vuonna yli sataa eri kansalaisuutta. Yli puolet heistä matkustaa Suomeen Junctionia varten – suuri osa ensimmäistä kertaa.

Monia osallistujia kiinnostaa työskentely Suomessa.

Iiro Nurmen mukaan Junctionissa kaikki osallistujat sekä Suomesta että ulkomailta pääsevät konkreettisesti näyttämään yrityksille omat taitonsa ja kuinka hienoihin suorituksiin he pystyvät aikapaineesta huolimatta.

Tapahtumien takana toimii vapaaehtoisvetoinen opiskelijoiden yhteisö, jonka tavoitteena on rakentaa maailmanlaajuinen koodari- ja osaajayhteisö.

Kun Junction perustettiin, hackathonit olivat uusi juttu Suomessa ja inspiraatiota haettiin Yhdysvaltojen suurissa yliopistoissa järjestettävistä koodaustapahtumista.

– Nyt roolit ovat vaihtuneet, kun huippuyliopistojen opiskelijat matkustavat Suomeen Junctionia varten. On inspiroivaa nähdä, kuinka paljon tapahtumistamme otetaan mallia maailmanlaajuisesti, Nurmi toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu