Puheenaihe

Espoolaiselle ilmastotyölle jaettiin kansainvälinen palkinto

Fortumin voimalaitos Suomenojalla. Espoossa syntyy eniten ilmastopäästöjä kaukolämmöstä, liikenteestä ja sähkönkulutuksesta.

Klaus Nurmi

Espoossa tehtävä ilmastotyö palkittiin Energy Globe World -palkinnolla. Fortumin, Nesteen, ST1:n sekä HSY:n yhteistyön tavoitteena on tukea Espoon kaupunkia saavuttamaan hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä.

Espoon kaupunki ja yritykset tekevät yhteistyötä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi aivan uudella tavalla, verkostomaisesti. Tavoitteena on luoda kestävää kehitystä ja tukea ihmisten hyvinvointia Espoossa, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

– Yhteistyömallimme on herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa ja jopa maailmalla. Kerromme siitä mielellämme, ja se on vapaasti hyödynnettävissä ja jalostettavissa, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoi Energy Globe World Awards -gaalassa Espoon Hanasaaressa.

 

Hiilineutraaliutta tavoitellaan kiertotalouden erilaisilla hankkeilla, uusiutuvien polttoaineiden käytöllä sekä energian tuotannon muutostan kautta. Esimerkiksi Fortum päätti luopua kivihiilen käytöstä ja muuttaa kaukolämmön hiilineutraaliksi.

– Se on merkittävin ilmastoteko Espoossa. Myös Gasum, Neste ja ST1 ovat tehneet merkittäviä uusiutuvan energian investointeja Espooseen, Mäkelä totesi.

– Tavoitteenamme on, että Espoon hiilikädenjälki on suurempi kuin hiilijalanjälki. Emme siis keskity vain omaan hiilijalanjälkeemme, vaan teemme aktiivisesti työtä, josta voi hyötyä jopa globaalisti kestävän tulevaisuuden rakentamisessa, Mäkelä sanoi gaalassa.

Palkinnot jaettiin Espoon Hanasaaressa keskiviikkoiltana 13.11. osana Energy Globe -konferenssia. Kansainvälinen Energy Globe World -palkinto nostaa esiin parhaita kestäviä ja ilmasto- ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

 

Kansainvälinen Energy Globe World -palkinto jaettiin nyt jo 20. kertaa. Palkintokategorioina ovat maa, tuli, vesi, ilma ja nuoriso, joiden lisäksi annetaan erillisiä henkilökohtaisia tunnustuksia työstä kestävyyden eteen.

Kaksi henkilökohtaista palkintoa tuli myös Suomeen. Palkinnon saivat Pöyryn hallituksen ja Climate Leadership Coalitionin puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth sekä Elävä Itämeri säätiön puheenjohtaja ja perustajajäsen Saara Kankaanrinta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kauppakeskus Sello pyrkii täydelliseen hiilineutraaliuteen kompensoimalla päästöjään29.9.2019 10.20
Kivihiili on pian historiaa Espoossa – Fortum sulkee jo ensi kesänä toisen kivihiiliyksikkönsä24.9.2019 10.00
Fortumilta 20 megawatin jättihanke Espooseen – nostaa hiilineutraalin kaukolämmön huippuunsa27.5.2019 18.00
Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki on yli kymmenen tonnia hiilidioksidia vuodessa – Mutta onko se paljon vai vähän?26.7.2019 20.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu