Puheenaihe

Terveysasema täyttyi, Espoo siirtämässä osan potilaista yksityiselle

Ison Omenan terveysasemalla on ollut pulaa sekä tiloista että vastaanottoajoista. Kuvassa Katri Tuokko ja Anna-Mari Leppäkoski muuttopuuhissa tammikuussa.

Johanna Erjonsalo

Espoon kaupungin kauppakeskus Isossa Omenassa toimiva terveysasema kärsii ruuhkista ja varsinkin kiireettömään hoitoon on ollut vaikea päästä. Ratkaisuksi Espoo esittää, että Kuitinmäen asukkaat, jotka tähän saakka ovat käyttäneet väestöjaon mukaan Ison Omenan terveysaseman palveluita, siirtyisivät jatkossa muutaman sadan metrin päähän, Mehiläisen pyörittämän terveysasema Oma Lääkäri Matinkylän asiakkaiksi.

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee esitystä keskiviikkona 20. marraskuuta.

 

Ruuhkien taustalla on terveysaseman käyttäjien ennakoitua suurempi määrä. Matinkylän terveysasema muutti Ison Omenan palvelutorille tammikuussa vanhoista tiloistaan Matinkadulta. Terveysaseman väestöpohjaksi määriteltiin tuolloin Matinkylän ja Olarin noin 37 000 asukasta.

Terveysaseman väestöpohja on kuitenkin osoittautunut arvioitua suuremmaksi ja lisäksi keskeisellä paikalla sijaitseva asema on houkutellut asiakkaita myös muualta Espoosta. Marraskuussa Ison Omenan terveysaseman väestöpohjaksi on arvioitu vajaa 39 000 asukasta.

Ennakoitua suuremman väestöpohjan myötä terveysasemalla on ollut haasteita sekä tilojen riittävyyden että aikojen saatavuuden kanssa.

 

Jos Kuitinmäen noin 6 000 asukasta siirtyisivät Oma Lääkärisi Matinkylän asiakkaiksi, nopeutuisi varsinkin kiireettömien aikojen saaminen Matinkylän terveysasemalla. Muutoksen jälkeen Matinkylän terveysaseman asiakasmäärä olisi noin 33 000.

Terveysasema Oma Lääkärisi Matinkylä on Mehiläisen pyörittämä ostopalveluyksikkö. Piispanportti 10ssä toimiva yksikkö on kuluvan vuoden ajan tuottanut Suurpellon ja Henttaan asukkaiden terveyspalvelut. Mehiläinen on alustavasti ilmoittanut, että se pystyy hoitamaan myös Kuitinmäen väestöpohjan terveydenhoidon.

Muutos ei vaikuta Ison Omenan terveysaseman henkilöstön määrään eikä lisää kaupungin kustannuksia.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Terveysasemilla iso muuttorumba Matinkylässä – lääkäriin pääsee jatkossa illallakin, mutta lauantain aukiolo jäi vielä haaveeksi13.1.2019 06.45
Espoo aikoo avata kaikki terveysasemansa kaikille – kiirellisessä asiassa voi jatkossa kävellä mille tahansa asemalle16.1.2019 06.45
Lääkäriin jopa 59 päivän odotus Espoossa – katso, miten oma terveysasemasi pärjää vertailussa 17.4.2019 06.45
Espoon suuret terveysasemat saattavat olla avoinna iltakuuteen jo ensi vuonna9.11.2019 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu