Puheenaihe

Espoon talousarviosta neuvotellaan hiljaisuudessa – "Peikkona verotulojen yllättävä lasku"

Verotulojen yllättävä lasku vaikeuttaa puolueiden välisiä talousarvioneuvotteluja, sanoo neuvottelukunnan puheenjohtaja Markku Sistonen (sd.).

Arkisto/Päivi Tuovinen

Espoon talousarvioneuvottelut on käynnistetty ja valtuustoryhmät ovat ryhtyneet ruotimaan kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän talousarvioesitystä.

Ryhmät kokoontuivat ensimmäisen kerran tiistaina ja jatkoivat neuvotteluja perjantaina. Sopu ensi vuoden talousarviosta pitäisi olla valmis ensi tiistaina puolenpäivän aikoihin.

Yhteisesti sovittujen pelisääntöjen mukaan neuvotteluja käydään ”radiohiljaisuudessa”, eikä niiden kulusta kerrota.

Neuvottelukunnan puheenjohtaja Markku Sistonen (sd.) kertoo, että ainakin ensimmäisen tapaamisen jälkeen kaikki ryhmät ovat mukana.

Kahtena edellisenä vuonna perussuomalaiset ovat lähteneet talousarvioneuvotteluista pois kesken neuvottelujen.

− Neuvottelut ovat aina olleet hankalia. Tällä kertaa on taustalla peikkona verotulojen yllättävän kova lasku, Sistonen toteaa.

 

Tämänhetkisen tiedon mukaan Espoon verotulot putoavat tänä vuonna lähes 70 miljoonaa euroa.

Arvio on kuitenkin hyvin epävarma verottajan toteuttamien verotusmuutosten takia. Sama epävarmuus koskee erityisesti isoja kaupunkeja ja kuntia koko maassa.

Valtuustoryhmien neuvottelujen tavoitteena on, että Espoon kaupunginhallitus voi tehdä 25. marraskuuta yksimielisen esityksen talousarviosta valtuustolle, joka kokoontuu 4. joulukuuta.

Espoossa veroista on jo päätetty. Veroprosentit pysyvät ennallaan. Vihreät ja vasemmisto olisivat halunneet nostaa veroprosenttia nykyisestä 18 prosentista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Budjetti 2020: Espoo kasvaa nopeasti ja se näkyy menoissa, muttei välttämättä verotuloissa31.10.2019 17.00
Espoo-lisä joutumassa jälleen leikkuriin – lakkautettaisiin kaksi vuotta täyttäneiltä31.10.2019 17.10
Koulut eivät välttyneet tehostusvaateilta – ryhmäkoot uhkaavat kasvaa, lukiokursseja karsitaan ja ip-kerhot vain ekaluokkalaisille31.10.2019 17.05
Espoon valtuusto kävi vuosittaisen ja tutuksi tulleen verokeskustelun – myös 10 sekunnin puheenvuoro pidettiin21.10.2019 21.43
Espoon valtuustossa väännetään huomenna jokavuotiseen tapaan veroprosentin nostosta20.10.2019 07.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu