Kulttuuri

CandoMini taltioi soundinsa joululevylle – monta konserttia ennen joulua

CandoMini on tehnyt joululevyn rakkaista joululauluista, mutta mukana on harvinaisempiakin valintoja.

Usva Torkki

Palkittu lapsikuoro CandoMini on tehnyt ensimmäisen levyn. Tuike-joululevyn julkaisukonsertti on Olarin kirkossa 4. joulukuuta kello 19.

CandoMiniä on sen perustamisesta saakka johtanut musiikkipedagogi Viena Kangas. Kuoronjohtaja Viena Kankaan mukaan CandoMini haluaa joululevyllään muistuttaa, että joulu on rauhoittumisen ja rakkauden aikaa. Kuoro haluaa myös tuoda valoa ja tuiketta pimeään vuodenaikaan.

 

Idea joululevyn tekemisestä syntyi jo yli vuosi sitten Venetsian Claudio Monteverdi -kuorokilpailun voiton jälkeen.

– Kuoron soundi on hyvässä kunnossa ja halusimme tallentaa sen sekä meille tehtyjä sovituksia, Viena Kangas sanoo.

– Joululaulut olivat luonteva valinta, koska joulu on kuorolle tärkeä sesonki.

 

Olarin kirkossa äänitetylle levylle on valittu rakkaita ja perinteisiä joululauluja, kuten Heino Kasken Mökit nukkuu lumiset ja P. J. Hannikaisen Joulun kellot.

Perinteisten joululaulujen rinnalla kuullaan kuoron tilaamia tuoreita sovituksia tutuista joululauluista, kuten Miikka Lehtoahon Sylvian joululaulu ja Teemu Tommolan Nu tändas tusen juleljus.

Tuike-levyn julkaisee oopperalaulaja Aarne Pelkosen levy-yhtiö Laula Records. Päätös levynteosta tehtiin ennen kuin CandoMini sai tiedon valinnastaan Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2019–2020. Kangas toivoo valinnan vauhdittavan levymyyntiä.

 

CandoMini-kuoroa on mahdollisuus kuulla myös Jouluisissa yhteislauluissa Musiikkitalossa 9. joulukuuta. Konserttisalissa lauletaan CandoMinin vetämänä kello 17 ja kello 19.

Yle Radio 1 lähettää jouluiset yhteislaulut suorana Musiikkitalon lavalta kello 19 alkaen. Ilmaisliput ovat saatavilla Musiikkitalon lipunmyynnistä maanantaista 25. marraskuuta kello 9 lähtien. Lippuja saatavilla ainoastaan Musiikkitalosta.

 

Tuike-levynjulkistuskonsertin liput maksavat 15/10 euroa. Liput osoitteesta candomino.fi ja ovelta tuntia ennen. Tuike-levyjä on myynnissä konsertissa.

 

Candomino-kuoroperheen perinteinen Loiste-joulukonsertti, jossa ovat mukana Candomino, CandoMini ja CandoMini-valmennuskuorot esittävät rakkaimpia joululaulujaan Espoon tuomiokirkossa 17. joulukuuta kello 19. Kuoroja johtavat Esko Kallio, Viena Kangas ja Emmi Saulamaa.

Liput 22/12 euroa (alennus eläkeläisille, opiskelijoille, koululaisille ja työttömille).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

CandoMini-kuorolle uusi tunnustus – valittiin Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi26.9.2019 16.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu