Minne mennä

Jo 20. itsenäisyyspäivän konsertti – Ilkka Alangon ja Krista Siegfridsin uskotaan vetävän uudenlaista yleisöä

Ilkka Alanko laulaa Espoon itsenäisyyspäivän konsertissa yhden kappaleen espoolaisen lapsikuoron CandoMinin kanssa.

Arkisto / Toni Tervo

Ilkka Alangon ja Krista Siegfridsin fanien kannattaa suunnata tänä vuonna Espoon itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin, sillä he esiintyvät konsertissa Tapiolan nuorten sinfonikkojen ja lapsikuoro CandoMinin solisteina. Solisteina toimivat myös viulisti Tami Pohjola ja sopraano Aurora Marthens.

Tapahtumakoordinaattori Elina Harlas Espoon kaupunkitapahtumista kertoo, että juuri solistivalinnoilla pyritään houkuttelemaan konserttiin uusia kävijöitä.

Konsertin teema on tänä vuonna kestävä kehitys sekä luonnon hyvinvointi. Konsertissa kuullaan esimerkiksi potpuri säveltäjä Panu Aaltion Metsän tarina -elokuvaan tekemästä musiikista.

– Pyrimme, että juhla olisi aina ajassa kiinni, Harlas sanoo.

Konsertti järjestetään tänä vuonna jo 20 kerran, ja tapahtuma vetää paljon myös heitä, joille juhlakonserttiin osallistuminen on itsenäisyyspäivän perinne.

Espoon Metro Areena vetää 6000 ihmistä.

– Liput on aina jaettu loppuun, Harlas sanoo.

Tämän vuoden konsertin maksuttomia lippuja on saatavilla vielä lippu.fi-verkkokaupasta. Verkkolipputilauksella on mahdollista hankkia maksimissaan neljä lippua ja tilaukseen lisätään Lippupisteen toimitusmaksu eli yksi euro tilausta kohden.

Konsertti on katsottavissa myös suorana verkossa osoitteessa espoo.fi/livetapahtumat.

Kaupunki haluaa tällä mahdollistaa konserttielämyksen myös heille, jotka eivät pääse paikan päälle. Esimerkiksi palvelutaloissa voidaan katsoa konserttia yhdessä. Juhlan jälkeen tallenne on katsottavissa verkossa kuukauden ajan.

Tapiolan nuorten sinfonikkojen johtajana konsertissa toimii Erkki Lasonpalo ja CandoMinin johtajana Viena Kangas. Konsertin juontaa Keijo Leppänen.

Tapahtumassa jaetaan vuoden 2019 Espoo-mitalit, joita on myönnetty Espoon hyväksi tehdystä työstä vuodesta 1972 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu