Minne mennä

Joulumyyjäisistä voi tehdä ekologisia ja hupsujakin löytöjä pukinkonttiin

Hvitträskin perinteiset joulumarkkinat tuovat Kirkkonummella sijaitsevan ateljeekodin miljööseen kolmisenkymmentä kauppiasta ensi viikonloppuna.

Arkisto / Heikki Merihaara

Joulumyyjäisten ystäviä hemmotellaan tulevana viikonloppuna Espoossa ja Kirkkonummella. Poimimme tähän juttuun muutaman kiinnostavan tapahtuman.

Talviaikaan kiinni oleva Hvitträsk julistaa joulun alkavaksi 30.11.–1.12. kello 11–17, kun suositut Hvitträskin joulumyyjäiset tuovat kansallisromanttisen ateljeekodin miljööseen noin 30 kauppiasta. Myynnissä on muun muassa joulukoristeita, lahjatavaroita ja käsitöitä. Viikonlopun aikana luvassa on opastuksia ja muita tapahtumia koko perheelle. Markkinaviikonlopun jälkeen kansallismuseoperheeseen kuuluva ateljeemuseo avaa ovensa vasta vappuna 2020. Hvitträsk sijaitsee osoitteessa Hvitträskintie 166, Kirkkonummi.

 

Jugendhuvilan jouluisesta tunnelmasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Villa Elfvikin ystävien perinteisiin myyjäisiin sunnuntaina 1. joulukuuta kello 10–15. Luontotalossa on myynnissä esimerkiksi joululaatikoita luomuna, käsitöitä, kynttilöitä ja joulukortteja.

Café Elfvikissä voi istahtaa vaikkapa joulupuuron ääreen ja nuotio on kuumana makkaranpaistoa varten. Pihamaalla järjestetään talutusratsastusta islanninhevosilla noin kello 11–13 ja Espoon musiikkiopiston nuoret laulavat jouluisia lauluja kello 12 ja 14. Villa Elfvikin luontotalo sijaitsee osoitteessa Elfvikintie 4.

 

Herkullisia, hyödyllisiä ja hupsujakin löytöjä pukinkonttiin kaipaavien kannattaa suunnata lauantaina 30. marraskuuta kello 10–16 Juhannusmäelle Teatteri Hevosenkenkään, kun sen lisärakennuksessa Tusculumissa järjestetään joulumyyjäiset.

Myynnissä lienee ainakin kotitekoisia käsitöitä, koristeita, leluja, leivonnaisia, hilloja ja mehuja. Juhannusmäellä on silloin myös joulunäytelmä ja joulukoristetyöpaja sekä kahvio.

Myös esimerkiksi seurakunnat ja martat järjestävät joulumyyjäisiä. Esimerkiksi Tuomarilan Marttojen adventtimyyjäiset järjestetään Suvelan kappelilla, Kirstintie 24, sunnuntaina 1. joulukuuta kello 13–15

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Villa Elfvik tekee lähiluontoa tutuksi – uusittu näyttely luottaa kuvien voimaan3.3.2019 08.05
Hvitträsk on kappale mennyttä maailmaa7.6.2019 07.15
Tusculum on unelmien täyttymys – Teatteri Hevosenkengän laajennus palvelee sekä aikuisia että lapsia21.10.2018 08.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu