Urheilu

Korisseurat ehdottavat Espoonlahden urheiluhallin remontin lykkäystä

Espoo Basket Teamin naiset pelaavat Korisliigan kotiottelunsa Espoonlahden urheiluhallissa.

Sirpa Repo

Espoolaiset koripalloseurat ovat huolissaan Espoonlahden urheiluhallin peruskorjauksen ajoituksesta. Harvemmin toive on remontin lykkäys, jota kolme koripalloseuraa nyt yhdessä esittävät.

Investointiohjelman mukaan korjaus alkaisi ensi kesänä ja valmistuisi siitä vuoden päästä. Espoo Basket Team (EBT), Tapiolan Honka ja Leppävaaran Pyrintö (LePy) ehdottavat, että hallin peruskorjaus alkaisi vasta myöhemmin.

Espoonlahden urheiluhalli on EBT:n kotihalli.

Seuran toiminnanjohtaja Pipa Böök korostaa, että huonosti ajoitettu remontti vaikuttaisi eniten juuri heihin.

Esimerkiksi seuran naisten edustusjoukkueelta lähtisi treenipaikka. Muutenkin seuran toiminnalta putoaisi monin osin pohja pois.

– Kun jäljelle jäävien hallien ajat jouduttaisiin jakamaan uudelleen, vaikuttaisi se koripalloseurojen lisäksi muihinkin halleja käyttäviin joukkueisiin ja seuroihin, Böök huomauttaa.

Koripalloseurat kokevat, että Espoonlahden hallissa voidaan pelata ja harjoitella siihen saakka, kunnes Matinkylän liikuntahalli valmistuu. Uusi Matinkylän lukio ja liikuntahalli valmistuu investointiohjelman mukaan 2023.

Koripalloseurat painottavat, että uuteen halliin tulee saada puulattia. Lajin sarjamääräyksien vuoksi valtakunnallisia sarjoja ei voida pelata muovipäällysteisillä pinnoilla. Kolmessa espoolaisseurassa pelaa kuluvalla kaudella yhteensä 25 joukkuetta Koripalloliiton valtakunnallisissa sarjoissa.

EBT, Tapiolan Honka ja LePy kuuluvat maamme viiden suurimman koripalloseuran joukkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu