Minne mennä

Espoon ruokaperinteestä puhutaan kirjakaupassa

Tarja Rae (oikealla) on kirjoittanut kirjan Espoon ruokaperinteestä. Erja Salo on kehittänyt Syys-Matin leivosten reseptin, joka on mukana kirjassa.

Anneli Tuominen-Halomo

Tarja Rae esittelee kirjaansa Keittiömuistoja ja ruokaohjeita Espoosta Tapiolan Akateemisessa kirjakaupassa lauantaina 7. joulukuuta kello 12–15.

Rae on kerännyt tietoa ruokaperinteestä Länsiväylän jutun, seurakuntien eläkeläiskerhojen ja Marttojen kautta. Ruokaperinteestä puhuttaessa Espoota ei voi irrottaa Länsi-Uusimaasta eikä koko Uusimaasta. Merellisyys vaikuttaa myös ruokaperinteisiin ja vaikutteita on saatu Kuninkaantietä pitkin myös Ruotsista saakka.

Kirjassa ei ole pelkkiä reseptejä, vaan siinä kerrotaan myös ruokaperinteestä, muun muassa siitä mistä raaka-aineet on saatu sodan jälkeen pula-aikana ja kuinka ruoka on valmistettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu