Kulttuuri

Eeva Kilpi sai kirjallisuuden valtionpalkinnon

Eeva Kilpi sai Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Aleksis Kiven rahaston palkinto 2017. Nyt hänelle myönnettiin kirjallisuuden valtionpalkinto.

Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Espoon kirjailijoihin kuuluva Eeva Kilpi (s. 1928) on saanut kirjallisuuden valtionpalkinnon.

Yli 50 vuotta Tapiolassa asuneen kirjailijan käsittelemiä teemoja, jotka kulkevat läpi hänen tuotantonsa, ovat rauhanaate, luonnonsuojelu, eläinten oikeudet ja naisen asema.

Kirjailija tarkastelee niissä myös kaipuuta ja yksinäisyyttä, ikääntymistä ja aikaa. Kilpi on kirjoittanut koskettavasti myös pakolaisuudesta, jonka hän karjalaisevakkona on itsekin kokenut.

 

Taiteen edistämiskeskus toteaa tiedotteessaan, että kirjailija ei ole myötäillyt kulloisenkin julkisuuden suosimia aiheita ja asenteita vaan on sitkeästi kulkenut omaa polkuaan.

 

91-vuotias kirjailija ja runoilija Eeva Kilpi on monin tavoin innoittava esikuva. Hän osoittaa, että taiteilijan työ voi olla luomisvoimaista ja ajatonta tekijän ikävuosista huolimatta.

Kilven viimeisimmät teokset ovat Kuolinsiivous (2012), Sininen muistikirja ja Punainen muistikirja (2019).

Kilven esikoisnovellikokoelma Noidanlukko julkaistiin vuonna 1959.

 

WSOY julkaisee Eeva Kilven seuraavan teoksen, Elämää kaikki päivät, maaliskuussa 2020. Se on kokoelma tuokiokuvia neljän vuosikymmenen varrelta

Eeva Kilpi on liikuttunut ja kiitollinen saamastaan tunnustuksesta.

– Olen kiitollinen, että teoksiani ja ylipäätään kirjallisuutta luetaan ja juhlitaan. Kirjallisuus pitää ikivanhan ja ilmaisuvoimaisen kielemme elinkelpoisena ja kannattelee meitä, Kilpi viestittää tiedotteen kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kirjailija Eeva Kilpi on antanut äänen evakoille ja naisille – sodan pelko ei lähde hänestä koskaan25.10.2017 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu