Urheilu

Tapiolan urheilupuiston suunnitelmat täsmentyvät – uudelle monitoimihallillekin löydetty paikka

Ilmakuva siitä, miltä urheilupuisto voisi näyttää asemakaavamuutoksen jälkeen.

Arkkitehtitoimisto HKP Oy ja Sitowise Oy

Tapiolan urheilupuiston alustavien suunnitelmien mukaan kaupungin omistamalle alueelle voidaan rakentaa paljon muutakin kuin kansainväliset mitat täyttävä jalkapallostadion.

Stadionille on suunniteltu 6 000 paikkaa. Siitä on jo tehty luonnossuunnitelmia, joiden mukaan katsomot saavat päälleen yhtenäisen katoksen.

Jalkapallostadion on sijoitettu Koivu-Mankkaan tien viereen. Kuitenkin sen ja tien väliin tulisi viisi kerrostaloa, joissa olisi asumista ja palveluja.

Kaava mahdollistaisi uuden monitoimihallin rakentamisen. Tapiolan urheiluhalli, kuten miltei kaikki muutkin nykyiset rakennukset, säilytettäisiin. FC Hongan talo ja pukuhuonerakennukset saisivat väistyä, koska monitoimihalli tulisi niiden kohdalle.

Mailapelihallille on mietitty paikkaa stadionin ja Esport-areenan väliin.

Alueelle on sijoitettu kolme ulkokenttää jalkapallolle, yksi pienempi ulkokenttä, ulkokenttiä mailapeleihin ja ulkoliikuntapaikkoja.

Urheilupuistoon on suunniteltu paikka myös hotellille. Autojen pysäköinti hoituu stadionin alle rakennettavassa parkkihallissa.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ensi vuoden tammikuun 20. päivään saakka kaupungin nettisivuilla www.espoo.fi/asemakaavoituskohteet.

Siihen voi tutustua myös teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelussa Otaniemessä (Tekniikantie 15) ja Espoon asiointipisteissä.

Asemakaavamuutoksesta pidetään tiedotus- ja keskustelutilaisuus Etelä-Tapiolan lukiossa (Ahertajantie 5) torstaina 9. tammikuuta kello 17.30–19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Espoo jää ilman FC Hongan hankkimaa Eurooppa-liigan karsintaottelua – Tapiolan stadionin putkikatsomo ei täytä Uefan vaatimuksia5.11.2019 12.43
Tapiolan urheilupuiston ideointi jatkuu – rakennuksia, vapaata tilaa liikkua...15.1.2018 06.05
Tapiolan urheilupuistoon kaivataan lähiliikuntapaikkaa ja monitoimihallia12.10.2017 19.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu