Puheenaihe

Lapsiperheen minimalistinen koti Tillinmäessä täyttyy klassikoista – "Hankintamme ovat hyvin harkittuja"

Kirsi ja Caj Eklund sisustavat kotiaan minimalistisen harkitusti. Sohva verhoiltiin uudelleen.

Sini Pennanen

Teksti: Riikka Hollo

Kirsi ja Caj Eklundin perheen koti Espoon Tillinmäessä on todellinen minimalistin unelma. Seppo Mäntylän suunnittelema talo on harkittu kokonaisuus design-huonekaluja sekä valoisaa avaruutta.

Huurteinen pakkasaamu Tillinmäessä henkii hiljaisuutta ja rauhaa. Kujien ja katujen varsilla kiinnittää ensimmäisenä huomiota alueen erikoiseen arkkitehtuuriin. Jokainen talo on omanlaisensa, ja mäkisiä teitä ajellessa mieleen nousee alppikylien tunnelma – modernilla twistillä varustettuna.

– Muutimme Tillinmäkeen vuonna 2012. Tarkoituksenamme oli rakennuttaa talo Nuottaniemeen, mutta rakennuttaja meni konkurssiin ja suunnitelmat muuttuivat. Niinpä etsimme minimalistista, valmista taloa jonkin aikaa, kunnes löysimme nykyisen kotimme, Kirsi Eklund kertoo.

 

Eklundit eivät tunteneet Tillinmäen aluetta entuudestaan, mutta ihastuivat siihen heti. Luonto ja ulkoilumaastot ovat lähellä ja alueella asuu paljon lapsiperheitä. Samassa elämäntilanteessa olevien naapureiden kanssa on ollut helppo ystävystyä.

– Muistan, kun ilmoitus talosta osui silmiini Oikotiellä, ja lähdin iltahämärissä ajelemaan silloisesta kodistamme Lehtisaaresta Tillinmäkeen. Ostopäätös oli tämän jälkeen helppo. Tillinmäki on meille juuri sopiva asuinpaikka, Kirsi Eklund muistelee

Eklundeilla on kaksi lasta: 12-vuotias Tomas ja 9-vuotias Jessica. Molemmat käyvät läheistä Saunalahden koulua ja harrastavat paljon. Jessica soittaa viulua Konservatoriossa Helsingissä ja Tomas pelaa jääkiekkoa Grankulla IFK:ssa Kauniaisissa, molemmat pelaavat myös jalkapalloa EPS:ssä.

– Toki lasten harrastuksiin liittyy jonkin verran kuskaamista, mutta on hienoa, että kotimme lähellä pääsee helposti liikkumaan luontoon – ja lumisina talvina myös hiihtämään aivan kotiovelta. Myös liikenneyhteydet Helsinkiin ja muualle sujuvat hyvin, Caj Eklund sanoo.

 

Valtavat ikkunat tuovat Eklundien kotiin valoa kaikkina vuodenaikoina. Talossa on 130 neliötä, mutta avaruutensa ja minimalistisen sisustuksensa ansiosta neliömäärä tuntuu paljon suuremmalta. Myös suuret terassitilat ovat ahkerassa käytössä keväästä myöhäiseen syksyyn saakka.

– Meillä on alakerrassa kolme makuuhuonetta ja kylpyhuone, sekä erillinen vaatehuone. Yläkerrassa on olohuone, keittiö ja toinen wc. Tykkään sisustamisesta ja olemme molemmat ajattomien klassikoiden ystäviä. Minimalistinen tyyli on muotoutunut kotimme kulmakiveksi ja olemme keränneet kotiimme sopivia huonekaluja ja valaisimia vähitellen vuosien varrella, Kirsi Eklund sanoo.

Myös entisöinti ja kierrätys on Kirsin ja Cajn sydäntä lähellä. Olohuoneen italialainen Cubo-sohva on saanut uuden verhoilun ja Kirsin isän rengasalan yrityksessä vuosikausia palvelleet, öljyiset klassikkotuolit verhoiltiin niin ikään uudelleen.

– Hankintamme ovat hyvin harkittuja ja monet huonekaluistamme ovat kulkeneet mukanamme kodista toiseen, Caj Eklund sanoo.

 

Vapaa-aikana perhe Eklund ajaa toisinaan myös mökilleen Pusulaan, jonne on matkaa vain 80 kilometriä. Lyhyen matkan ajaa tarvittaessa vaikka edestakaisin.

– Mökkimaisemista muistuttaa kodissamme myös meille hyvin rakas koivutaulu, joka on tilattu Suomen Luontokuvaajien kautta. Vaikka kuva ei olekaan Pusulasta, niin se tuo mieleen suomalaisen koivumetsän kauneuden, Kirsi Eklund hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Aikuisen naisen koti on 45 neliön citymummola Leppävaarassa – "Tässä minulla on kaikki mitä tarvitsen"10.11.2019 08.35
Koti kuin karkki – lapsiperhe remontoi 90-luvun puutalon Kauniaisissa27.10.2019 08.00
Kauniainen kätkee taloharvinaisuuden – tässä lapsuuskodissa on asuttu jo vuonna 191924.11.2019 19.00
Keskellä Espoota sijaitsevan omakotitalon iso piha on kuin pala maaseutua: Omenapuita, marjapensaita ja puilla lämpiävä pihasauna1.9.2019 08.40
Espoolainen lapsiperhe muutti uudesta pakettitalosta vanhaan kyläkauppaan – "Tehtävämme on pitää huolta, että talo säilyy tällä mäellä"8.9.2019 07.30
Espoossa sijaitsevassa talossa on juhlinut Spedekin – 70-luvun edustuskodissa on alkuperäiset kaakelit, baaritiski ja uima-allas18.8.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu