Urheilu

Avomeripurjehdus ei enää riitä Xtra Stærkille

Kauden päätöskilpailun Rolex Middle Sea Race lähtöä Maltalla.

@sailinglife.ro/ Deea Buzdugan

Pursiseura Xtra Stærk Ocean Racing Societyn toiminta laajenee entisestään. Avomeripurjehdukseen aiemmin pääasiassa keskittynyt seura satsaa nyt tosissaan myös ratapurjehdukseen osallistuen viime vuoden tapaan ainakin kotimaiseen Purjehdusliigaan ja kansanveneen SM-kisoihin.

Täysin uutta on osallistuminen avomerikisoihin muilla veneillä kaksinpurjehdussarjoissa ja kansainväliseen Sailing Champions Leagueen J70-veneillä.

– Olemme täysverinen kilpapurjehdusseura, jonka jäsenet kilpailevat eri venetyypeillä ja erilaisissa kilpailuissa. Meillä on todella hyvä porukka, jolla on kokemusta hyvin erilaisista veneistä. Yhteistä kaikille on halu kehittyä, Arto Linnervuo kertoo.

Hän on Xtra Stærk -veneen omistaja, kippari ja pursiseuran perustaja. Itseään hän sanoo lumipallon alulletyöntäjäksi.

 

Team Xtra Stærk osallistui ensimmäisen kerran Royal Ocean Racing Clubin (RORC) avomerikilpailujen sarjaan. Venekunta sijoittui IRC I -luokassa neljänneksi.

Sarjassa oli pitkälti toistakymmentä osakisaa, joista tiimi osallistui kuuteen. Kokonaistulokseen laskettiin viiden parhaan osakisan tulokset.

– Kun suhteuttaa kilpailun tason ja osallistujat, tuloksemme oli hieno. Koko kausi oli nousujohteinen. Olimme ensimmäinen suomalainen venekunta, joka tavoitteli systemaattisesti menestystä tässä sarjassa.

Nöykkiöläinen sanoo, että purjehduksista jäi hyvä tutina. He saivat rutkasti uusia kokemuksia.

– Nyt tiedämme, mitä menestyminen vaatii. Lähtötasomme uuteen kauteen on merkittävästi korkeammalla kuin vuosi sitten. Ajankäytöllisesti ei ole mahdollista osallistua täysimittaiseen RORC-sarjaan kahtena peräkkäisenä vuonna.

Sen sijaan he osallistuvat Xtra Stærk -veneellä kolmeen tai neljään Välimeren alueen isoon avomerikilpailuun, jotka kaikki eivät ole RORC:n kilpailuja.

 

Ensi kesänä seurasta osallistuu useita joukkueita Purjehdusliigaan. Viime kesänä toinen seuran joukkueista sijoittui kolmanneksi. Linnervuo kutsuu sitä isoksi saavutukseksi, koska ennen kilpailuja tiimi ehti harjoitella kisaveneellä vain muutaman kerran.

Liigan kolme parasta joukkuetta pääsevät mukaan Sailing Champions Leagueen kilpailemaan parhaan kansainvälisen pursiseuran tittelistä. Seuran joukkue pääsee siten melko tuoreeltaan hakemaan kansainvälistä kokemusta.

– Purjehdusliigan ratapurjehdus pienemmällä veneellä ja avomeripurjehdus ovat kaksi hyvin erilaista urheilumuotoa. Kokonaisuus kehittyy, kun tehdään monipuolisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalainen venekunta teki historiaa Atlantilla, vaikka levä hidasti menoa – "Olimme varautuneet paljon pahempaan"30.12.2018 13.25
Espoolainen asianajaja purjehtii Atlantin yli – "Haluan haastaa itseäni yhdessä miehistön kanssa" 4.11.2018 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu