Paikalliset

Taio sanomalehdistä ja kartoista joulupaketit - katso hurmaavat askartelukuvat

Kasperiina värkkäämö on Merja Pesosen unelmien täyttymys. Käsillä tekemisen ilon hän sanoo löytäneensä vasta aikuisena.

Heli Koivuniemi

Kyllä se on niin, että joulu herkistää paatuneimmankin uraohjuksen liimapuikkojen ja pahvikartonkien ääreen. Joulukortit väkerretään itse tai ainakin ne kirjoitetaan höyryävän glögikupposen ääressä kynttilän valossa tunnelmoiden.

Innokkaimmat kodinhengettäret taikovat niin kuusenkoristeet kuin kranssit. Mutta mistä löytää ideoita, jos pää on tyhjä ja aika on vähissä?

Omaa värkkäämöään emännöivän Merja Pesosen Kasperiinassa valmistaudutaan jo täydellä tohinalla jouluun. Mitä hurmaavimmat paketit, kassit, kortit, kranssit ja pikkuesineet vastaanottavat Kasperiinaan saapuvan vieraan.

”Korkkivuori keittiön nurkassa yllättää vieraan. Hyvänen aika, juodaanko teillä noin paljon viiniä?!?”Tarkempi tutkailu paljastaa, että jouluisen tunnelman luomiseen ei ihmeitä tarvita.

Pesonen myöntää huvittuneena, että hän säästää lentolippujen kannat, kaupunkien kartat ja pyytää mieheltään usein lentokentiltä kansainvälisiä lehtiä tuliaisina. Ohut lehtipaperi soveltuu kuulemma mainiosti esimerkiksi lahjapakettien paketoimiseen.

Financial Times on yksi parhaimmista lehdistä. Sen värissä on vintage-tunnelma.

Moni ihmettelee Kasperiinan nurkasta löytyvää viinipullon korkkivuorta.

– Pyysin eräästä ravintolasta, että keräävät minulle niitä. Ei meilläkään sentään niin paljon viiniä juoda.

Pesonen hakee itselleen virikkeitä ja inspiraatioita ulkomaisista lehdistä ja askartelukirjoista. Tällä hetkellä mieluisimpia ovat tanskalaisten ja brittiläisten tyyli, miksei ruotsalaistenkin.

– Bolig LIV ja PLUS ovat aivan mahtavia. Ideal Homen joulunumero minun on aina saatava. Niin ja 101 Idéer -joululehti.

Kädentaitokursseilla ei Pesosen kokemuksen mukaan askarrella enää otsa rypyssä. Niistä haetaan vinkkejä, ideoita ja opetellaan uusia taitoja kannustavassa ja iloisessa ilmapiirissä.

Pesonen on huomannut, että nyt halutaan oppia kädentaitoja ja erimuotoisille kursseille on kysyntää.

– Käsillä tekeminen lisää mielihyvää, rentouttaa ja kesyttää kiireen.

Yksi tarve yhdistää lähes kaikkia kurssilaisia. Valmista on saatava saman illan tai puolen päivän aikana. Vaikka tahtoa olisi, ihmisillä ei ole työn ja lasten harrastusten takia mahdollisuuksia sitoutua koko lukukauden kestäville kursseille.

Erityisiä työkaluja ei värkkäämössä käytetä, sillä upeita aikaansaannoksia syntyy Pesosen mukaan vähemmälläkin. Taitavimmat askartelijat voivat kokeilla decoupage-lakkaa, jolla servetit saa liimattua pahvirasiaan. Oiva apu on myös kuumaliima, jolla kranssien koristeet kiinnittyvät tanakasti.

– Virkkuukoukku ja sen käytön oppiminen on tuottanut suurta iloa joillekin.

Lue lisää aiheesta: kasperiina.blogspot.com

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu