Kulttuuri

Kustannus Aarni etsii metsään liittyviä tekstejä

Suomalaisten suhde metsään on ollut kiinteä. Nykypäivän ihmisen metsäsuhde voi liittyä luonnonsuojeluun tai talouteen.

Anneli Tuominen-Halomo

Mikä on sinun suhteesi metsään? Suomalaisessa kirjallisuudessa metsä on ollut myyttinen ja tärkeä tapahtumapaikka. Lukuisissa romaaneissa tapahtumapaikkana ovat savotat ja uittotyömaat. 2000-luvulla metsän merkitys on muuttunut moninaisemmaksi. Toisaalta suhteemme metsään ei ole yhtä läheinen kuin ennen.

Kustannus Aarni on julkistanut kilpailun uudesta suomenkielisestä suorasanaisesta romaanista, novellikokoelmasta tai asiaproosateoksesta, joka kommentoi joko konkreettisesti tai kaunokirjallisin keinoin suhdettamme metsään. Minä ja metsä -kirjoituskilpailun kilpailuaika jatkuu 15. heinäkuuta 2020 asti. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä.

Metsä ymmärretään kilpailussa laajasti metsäluontona, ja sitä saa käsitellä myös globaalista näkökulmasta. Metsän ei tarvitse olla suomalainen metsä.

Käsikirjoituksessa pitää olla vähintään 35 000 sanaa. Se vastaa noin 160 sivua valmiissa kirjassa. Käsikirjoitus ja kaikkien sen osien täytyy olla aiemmin julkaisemattomia painetussa kirjassa.

Kilpailun voittaja tai voittajat julkistetaan syksyllä Turun kirjamessuilla. Kolmen kärkeen sijoittuneet teokset julkaistaan vuosien 2021–2023 aikana Aarnin kustannusohjelmassa.

Kilpailutyöt lähetetään liitetiedostona osoitteella [email protected] tai postitse osoitteeseen Kustannus Aarni, Liljequistintie 6, 45700 Kuusankoski.

Saatekirjeeseessä pitää olla tieto käytetystä nimimerkistä ja yhteystiedot.

Lisätietoja sivulta http://kustannusaarni.fi/metsa2020 tai osoitteesta [email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu