Puheenaihe

Kuvat: Keilaniemen maamerkki avattiin kaikille – Raaden hampaassa voi nyt poiketa kuntosalilla tai käydä lounaalla

HGR Property Partnersin kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Raikamo (vasemmalla) ja Accountorin toimitusjohtaja Niklas Sonkin Accountor Towerin 18. kerroksen neuvotteluhuoneessa.

Päivi Tuovinen

Keilaniemen maamerkkiin, entiseen Fortumin torniin voi kuka tahansa piipahtaa nyt lounastamaan tai illastamaan, poikkeamaan kuntosalilla ja maaliskuusta lähtien ruokakaupassa.

Suomen kuuluisimmaksi toimistorakennukseksi tituleerattu torni on remontoitu Accountor Toweriksi ja talo on avattu osittain kaikille.

Tornille nimen antaneen taloushallinnon alan yrityksen 650 työntekijää muuttivat torniin vuodenvaihteessa. Talon tupaantuliaisia juhlitaan ensi viikolla.

– Tämä on meidän kaltaisellemme isolle pk-yritykselle ainutlaatuinen paikka. Halusimme tehdä modernia, mutta tuoda historian havinaa positiivisella tavalla, kuvailee Accountorin toimitusjohtaja Niklas Sonkin.

Accountorin käytössä on talon kahdestakymmenestä maanpäällisestä kerroksesta yksitoista.

– Haluamme olla avoin niin asiakkaille kuin yhteistyökumppaneillekin. Tulemme järjestämään muun muassa aamiaistilaisuuksia ja elokuvailtoja, Sonkin kertoo.

Accountor vuokraa auditoriotaan ja kokoustilojaan myös ulkopuolisille.

5732181-n.jpg

HGR Property Partnersin kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Raikamo (vasemmalla) ja Accountorin toimitusjohtaja Niklas Sonkin Accountor Towerin 18. kerroksen neuvotteluhuoneessa. Kuva: Päivi Tuovinen

Ennen remonttia talotekniikka vei talon kolme ylintä kerrosta. Remontissa kerrokset vapautettiin muuhun käyttöön siirtymällä kerroskohtaisiin ilmanvaihtokoneisiin.

– Tämä oli remontin haastavin ja toivotuin osuus, sanoo HGR Property Partnersin kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Raikamo.

Haastavaa oli myös ylimmän kerroksen umpibetonisten seinien vaihtaminen lasiseiniksi. Sen onnistuminen mahdollisti Lucy in the sky -näköalaravintolan tulon 80 metriin. Ravintola avautui maanantaina.

– Keilaniemessä on puolet Helsingin pörssin liikevaihdosta eikä täällä ole ollut ravintolaa. On hienoa, että saimme ravintolan tänne, Raikamo sanoo.

Tornissa sijaitseva lounasravintola Dylankin on kaikille avoin.

Yhdeksänteentoista kerrokseen tuli vuokralle arkkitehtitoimisto, joka on alun perin suunnitellut tornin Nesteelle, Raikamo kertoo.

Tornin suunnitellut arkkitehtitoimisto Castrén–Jauhiainen– Nuuttila kuuluu nyt osaksi Vaeroa.

5732170-n.jpg

Keilaniemen maamerkki, entinen Fortumin torni on nimetty päävuokralaisen mukaan Accountor Toweriksi. Kuva: Päivi Tuovinen

Tornin sisätilat on pyritty remontoimaan niin, että talon henki säilyy.

– Fortum oli mukava myyjä. He säästivät alkuperäisiä kalusteita, Raikamo sanoo.

Nesteen ja Fortumin hallituksen kokoushuonetta koristanut uponneen aluksen ruori kertoo tarinaansa nyt Accountorin ylimmässä neuvottelukerroksessa ja vanha atomikello kunnostetaan jakamaan uutta aikaa kerroksiin.

Nesteen johtokunnan ruokasali toimii isona kokoustilana, ja kiintokalusteet seisovat uskollisesti paikoillaan. Uudet pöydät ovat antibakteerisia eli bakteerien pitäisi kuolla yön aikana.

Huoneiden nimet on kahdeksannessatoista kerroksessa säilytetty ennallaan ikkunoista näkyvistä saarista ja luodoista kertomassa.

Tornin kaikki ikkunat on vaihdettu uusiin.

– Näköalasta ei ole kukaan valittanut, mutta aurinko on välillä paistanut todella kirkkaasti. Siksi asensimme tänne verhot, joista näkee maiseman, mutta jotka heijastavat 95 prosenttia auringon säteilystä takaisin, Sonkin sanoo.

5734354-n.jpg

Aulan parketti on alkuperäinen ja talon ensimmäisen omistajan, Nesteen tuotantoa. Oikealla sisäänkäynti lounasravintola Dylaniin. Kuva: Päivi Tuovinen

Accountor kävi läpi ennen torniin sitoutumistaan kolmisenkymmentä vaihtoehtoa uudeksi toimitaloksi. Torni kokoaa nyt kymmenessä eri osoitteessa sijainneen pääkaupunkiseudun väen.

– On ensisijaisen tärkeää, että tänne tulee metro. Jos metroa ei olisi, emme todennäköisesti olisi tulleet tähän, Sonkin sanoo.

Sonkin uskoo, että moderniksi remontoitu ikoninen toimitalo on yhtiölle myös rekrytointivaltti ja imagoa nostava asia.

– Huonekorkeus, hyvät neuvottelufasiliteetit ja kuntosali alakerrassa eivät ole ainakaan haittoja, Sonkin pohtii.

Accountorin kerroksista kahdeksan on pääasiassa avokonttoritilaa ilman nimettyjä paikkoja.

– Johtajillammekaan ei ole omia työhuoneita. Itsekin työskentelen avokonttorissa yhdennessätoista kerroksessa, Sonkin kertoo.

Accountorin kerroksiin on rakennettu yhteensä reilut 80 neuvotteluhuonetta.

– Vanhassa maailmassa tänne olisi rakennettu 650 työhuonetta.

5732178-n.jpg

Uolevi Raaden entinen työhuone on muutettu ruokasaliksi. Huoneessa on säilytetty vanhat kiintokalusteet. Kuva: Päivi Tuovinen

Nesteen pitkäaikaisen toimitusjohtajan Uolevi Raaden työhuone on muutettu ruokasaliksi. Vieressä sijainnut keittiö on remontoitu ja siellä keitetään joka päivä parisensataa litraa kahvia kerroksiin vietäviksi.

– Henkilöstöllä on harrastekerhoja, ja heidän on mahdollista käyttää keittiötä, Sonkin sanoo.

Yrityksen taukotilat on sisustettu joka toiseen kerrokseen. Henkilöstöltä kysyttiin vinkkejä taukotiloiksi, ja nyt valittavissa on game room, kahvila, kirjasto ja viherhuone.

5732175-n.jpg

Accountorin toimitusjohtaja Niklas Sonkin on tyytyväinen uusiin tiloihin. Kymmenessä eri osoitteessa työskennelleet ihmiset saatiin saman katon alle ikoniseen torniin. Kuva: Päivi Tuovinen

Accountorin tornin juurelle rakennetaan Keilaniementori ravintolapaviljonkeineen. Viereistä Keilalampi-rakennusta remontoidaan vakuutusyhtiö Ifille.

Aivan tornin kupeeseen rakennetaan myös kaksi asuintornia ja 160 metriin kohoava toimisto- ja hotellitorni.

Uusi maamerkkiin tulee koneen pääkonttori ja hotelli ja se kohoaa liki tuplasti korkeammalle kuin 84 metrinen Accountor Tower. Sen tupaantuliaisia on tarkoitus juhlia 2023.

5732176-n.jpg

Neuvotteluhuoneessa on antibakteerinen pöytä ja verhot, jotka suodattavat 95 prosenttia auringonsäteistä. Kuva: Päivi Tuovinen

Accountor Tower

Pari kerrosta on vielä vuokraamatta

HGR Property Partnersin ja rakennusyhtiö YIT:n yhteisyritys Regenero osti vuonna 1976 valmistuneen tornin Fortumilta 2018.

Accountor Towerissa vuokralla ovat Accountor, Hewlett Packard, Golla, UMA Workspace, Vaero Group, Oy Speakers Finland Forum Ab, Kuntokeskus Fit Keilaniemi, ravintola Lucy in the sky ja lounasravintola Dylan.

Maaliskuussa torniin avautuu Alepa.

Vuokraamatta on vielä kerrokset 6 ja 21 sekä puolet kerroksesta 7.

Vuonna 2023, kun viereen nouseva toimisto- ja hotellitorni valmistuu, Accountor Toweriin avataan päiväkoti. Siihen saakka päiväkodille tulevat tilat ovat uuden tornin rakennusmiesten käytössä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Keilaniemen korkeuksissa 80 metrissä avautunut Lucy-ravintola pyrkii mutkattomuuteen15.1.2020 08.15
Tältä näyttää Suomen tunnetuimmassa toimistopalatsissa – Raaden hammas valmistautuu kymmenien miljoonien saneeraukseen20.5.2018 08.15
Raaden hampaan huipulle tulee näköalaravintola – Espoon maamerkkiä korjataan kymmenillä miljoonilla euroilla7.2.2018 06.45
Nyt löytyi ostaja "Raaden hampaalle" – Fortum myi tornitalonsa31.10.2017 14.40
Raaden hampaalle ei vieläkään ole löytynyt ostajaa – miten käy Espoon pian tyhjentyvälle maamerkille?12.10.2017 08.53
"Raaden hammas" asunnoiksi – Fortumille ennätyksellinen toimistotorni30.4.2014 14.02

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu