Minne mennä

Kadonnutta Espoota kuvissa – kotikaupunkiaan taltioinut Tony Hagerlund esittelee rakennuksia, joita ei enää ole

– Espoossa kannattaa kiertää katsomaan kulman taa, Tony Hagerlund kehottaa.

Johanna Erjonsalo

Jupperilainen Tony Hagerlund on tallentanut kamerallaan Espoon tuttuja ja tuntemattomampia nurkkia ja nähtävyyksiä jo vuosikymmenen ajan. Hän ei ole tehnyt kotiseututyötä vain omiin arkistoihinsa, vaan on myös julkaissut kuvia omilla kotisivuillaan. Julkaistuja kuvia on kertynyt noin 5 000.

– Moni kuvittelee, että verkosta löytyy kaikki, mutta eihän se niin ole. Ei siellä mitään tietoa ole, jos ei joku sitä sinne laita, Hagerlund muistutti Länsiväylän haastattelussa viime heinäkuussa.

Hagerlundin omien kotisivujen lisäksi hänen kuvansa leviävät muun muassa Facebookin Puskaradio Espoo -ryhmän kautta.

Maisemien ja nähtävyyksien lisäksi Hagerlund on kuvannut esimerkiksi espoolaisia päiväkoteja ja kirjastoja. Ja kirjastossa hän myös kertoo Espoon muuttumisesta, kun Laaksolahden kirjastossa – jonka Hagerlund kuvasi kotisivuilleen jo vuonna 2011 – järjestetään maanantaina 27. tammikuuta Kadonnutta Espoota -tilaisuus. Laaksolahden kirjaston ystävien järjestämässä, kello 18 alkavassa tilaisuudessa Hagerlund esittelee kuvin ja sanoin espoolaisia paikkoja ja rakennuksia, joita ei enää ole. Luvassa on myös ennen ja jälkeen -kuvapareja, sillä Hagerlund on tallentanut kamerallaan kadonnutta kaupunkia.

– Jos saan kuulla, että joku rakennus aiotaan purkaa, käyn ilman kuvaamassa paikan ennen sen tuhoa, Hagerlund kertoi Länsiväylälle heinäkuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu