Kulttuuri

Tunnelmia Norjasta – luontokuvia nähtävillä Saaristokaupassa

Saaristokaupassa on nähtävillä tunnelmallisia valokuvia kuvausmatkalta Norjaan. Tämä on Eva Roosin taidonnäyte.

Eva Roos

Saaristokaupassa Espoon Suvisaaristossa on nähtävillä luontovalokuvaajaksi opiskelleiden aikuisopiskelijoiden valokuvia.

Pienimuotoisessa näyttelyssä on mukana Eva Roosin, Nora Musgroven ja Lasse Krogellin kuvia. Roos asuu Soukassa, Musgrove Kirkkonummen Långvikissa ja Krogell Kirkkonummen Jolkbyssä.

– Idea näyttelyn pitämisestä on Nora Musgroven, koska hän liikkuu paljon Suvisaariston alueella ja hänellä on jo aiemmin ollut näyttely Saaristokaupassa, Krogell kertoo.

Kaikki kolme ovat opiskelleet luontovalokuvaajan erikoisammattitutkinnon toisen asteen oppilaitos Axxellissa Kemiössä. Koulutus järjestettiin työn ohessa tapahtuvana aikuiskoulutuksena.

Opiskelujen aikana opiskelijat tekivät useita kuvausmatkoja. He ovat muun muassa käyneet kuvaamassa karhuja Kuhmossa ja kotkia Kuusamossa.

Kaksi ja puolivuotisen luontovalokuvaajakoulutuksen päätteeksi opiskelijat tekivät viime syyskuussa kuvausmatkan, joka suuntautui Varangerin niemimaalle Norjaan. Näyttelyn kuvat ovat tuolta matkalta. Matkalla oli yhdeksän opiskelijaa ja vetäjänä toimi valokuvaaja-kirjailija Kirsi MacKenzie.

Näyttelyssä on esillä kymmenen valokuvaa, jotka yhtä lukuun ottamatta ovat mustavalkoisia.

– Olen tulostanut näyttelyn kuvat mustavalkotulostimella. Kyseessä on jenkeistä löytämäni erikoinen tekniikka, Krogell kertoo.

Näyttely jatkuu helmikuun loppuun saakka Saaristokaupassa, Suvisaarentie 23. Avoinna arkisin kello 9–18 ja lauantaisin kello 10–15, sunnuntaisin suljettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu