Minne mennä

Soolobiisejä ja tarinoita – Pate Mustajärvi uusii kummituskiertueen

Pate Mustajärvi esiintyy Louhisalissa 18. maaliskuuta.

Harri Hinkka

Popedan nokkamies Pate Mustajärvi toistaa vuoden takaisen teatterikiertueensa. Laulaja tekee jälleen soolokiertueen, jolla häntä säestää vain kitaristi Ari Kankaanpää.

20 konsertin teatterisalikiertue käynnistyy 20. helmikuuta ja päättyy maaliskuun lopussa. Kiertue kulkee nimellä Teatterin kummitus vol. 2. Espoossa kiertue pysähtyy 18. maaliskuuta Louhisalissa.

Mustajärveltä ilmestyi syyskuussa kahdestoista soololevy. Teillä oli nimet, ja kerran kuljitte täällä -levyn kappaleet on säveltänyt kiertueella Mustajärveä säestävä Kankaanpää. Levyn tekstit on kynäillyt Mustajärvi itse yhtä biisiä lukuun ottamatta.

Levyn nimen hän nappasi Suomen nälkävuosista kertoneen lehtijutun loppulauseesta. Hänen laulujensa tarinat ovat koskettaneet kuulijoita.

– Tällaista ajatusta tahdon välittää: voit olla miten kova äijä tahansa, mutta kyllä sinäkin voit tirauttaa, jos siltä tuntuu, Mustajärvi kertoi viime syyskuussa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Viime vuoden soolokiertueella Mustajärvi jutusteli yleisölle laulujen synnystä ja taustoista. Samaa tarinointia on luvassa myös tällä soolokiertueella.

– Tuli melkoinen fläshbäkki tarinatuokioihin, joita vanhempani ystävineen pitivät, kun olin lapsi. Ei ollut telkkaria eikä tabletteja, joten ihmiset kertoivat toisilleen juttuja.

– Soolona saan olla aikuinen mies, voin hyvällä omallatunnolla laulaa vähän syvällisemmistäkin asioista, nyt 63-vuotias Mustajärvi totesi kiertuetiedotteessa pari vuotta sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu