Urheilu

Mikä on vuoden 2019 espoolaisjoukkue?

Bluesin naisten kausi päättyi kultajuhliin.

Arkisto/Sirpa Repo

Espoon omaan urheilugaalaan liittyvä yleisöäänetys on vihdoin saatu käyntiin. Äänestyksellä haetaan vuoden 2019 joukkuetta, esikuvaa ja urheilijaa.

Palkintotoimikunta valikoi seuroilta tulleista ehdotuksista äänestykseen päässeet ehdokkaat. Vuoden joukkueita on mukana neljä, esikuvia samoin. Vuoden urheilijaksi tuli eniten ehdotuksia, joista äänestykseen pääsi kuusi.

Urheilijan tuli olla espoolainen. Pelkästään se, että hän edustaa espoolaista seuraa, ei riittänyt.

Tämän vuoksi listalta puuttuu esimerkiksi Viveca Lindfors, joka ylsi taitoluistelun EM-kilpailuissa pronssille. Hän edustaa Espoon Jäätaitureita, mutta asuu Helsingissä.

 

Urheilugaala järjestetään Espoossa ensimmäisen kerran.

Liikuntajohtaja Martti Merran mukaan seurat ovat gaalan isä. Ajatus tuli heiltä.

– Seuroilla ja meillä on yhteinen tavoite nostaa espoolaisen urheilun ja urheilijoiden arvostusta, Merra muistuttaa.

Gaalassa huomioidaan myös muita kuin yleisöäänestyksen voittajia ja lautakunnan tekemiä valintoja. Liikunta- ja nuorisolautakunta valitsee helmikuun kokouksessaan viime vuoden nuoren urheilijan, urheiluteon, seuran ja valmentajan.

– Kaupunginjohtaja on aiempina vuosina kutsunut Gumbölen kahvitilaisuuteen menestyneitä urheilijoita. Nyt heitä huomioidaan gaalassa, Merra jatkaa.

Hän toivoo, että Espoon omasta urheilugaalasta tulee vuosittainen perinne.

Liikunta- ja nuorisopalvelujen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jetta Laajarinne muistuttaa, että gaala on espoolaisten urheiluseurojen ja kaupungin yhdessä luoma tilaisuus.

 

Yleisöäänestykseen voi osallistu vain netissä osoitteessa espooliikkuu.fi/urheilugaala. Siellä myös esitellään kaikki ehdokkaat. Äänestyksessä ei voi antaa ääntään kenellekään muulle urheilijalle tai joukkueelle kuin palkintoimikunnan valitsemille ehdokkaille.

Äänestys jatkuu tammikuun loppuun saakka.

Voittajat paljastetaan Espoon ensimmäisessä urheilugaalassa torstaina 13. helmikuuta Dipolissa.

Urheilugaala

Espoon oma tilaisuus

Järjestetään ensimmäisen kerran torstaina 13. helmikuuta Otaniemen Dipolissa.

Palkitaan ja huomioidaan viime vuonna menestyneitä espoolaisia urheilijoita.

Yleisöäänestys käynnissä tammikuun loppuun saakka vuoden urheilijasta, joukkueesta ja esikuvasta osoitteessa espooliikkuu.fi/urheilugaala.

Palkintotoimikunta valinnut äänestykseen pääsevät ehdokkaat seurojen tekemistä ehdotuksista. Siihen kuuluivat Hexi Arteva, Linda Bergström, Nuppu Böhming, Anne Eklund, Jetta Laajarinne, Mika Leiponen ja Emma Terho.

Liikunta- ja nuorisolautakunta valitsee palkittavista viime vuoden nuoren urheilijan, urheiluteon, seuran ja valmentajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuoden urheilijan, joukkueen ja esikuvan äänestys alkoi – äänensä voi antaa netissä tammikuun aikana15.1.2020 14.05
Espoossa järjestetään ensimmäistä kertaa urheilugaala – kaupunkilaiset pääsevät äänestämään vuoden urheilijaa5.12.2019 10.00
Espoolaisjoukkueille kertyi rutkasti nelossijoja tänä vuonna 29.12.2018 08.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu