Urheilu

Espoo sai ensimmäisen peliluolansa – Game Cave avataan viikonloppuna

Rami Oikarinen ja Eerik Bondarenko perustivat e-urheilun pelipaikan.

Sirpa Repo

Espoolaiset kohta 30-vuotiaat kaverukset avaavat tänä viikonloppuna Olariin Game Caven. Se on ensimmäinen Espooseen perustettu kaupallinen elektronisen urheilun eli tietokoneella tai konsolilla pelaamisen pelipaikka.

Rami Oikarinen ja Eerik Bondarenko ryhtyivät täyspäiväisiksi yrittäjiksi.

– Olemme painaneet tämän kanssa kuutisen kuukautta, mutta idea on kytenyt paljon pidempään. Tykkään pelata. Mietin, miten voisin yhdistää rakkaan harrastukseni ja tehdä siitä työn, Oikarinen selvittää.

Kaksikko tietää, että Helsingissä on kaksi saman tyylistä pelipaikkaa kuin he nyt avaavat.

Ensi kertaa yrittäjiksi ryhtyneet miehet kertovat, että heidän tiloissaan on 20 pelikonetta, pelien striimaukseen suunniteltu striimikone sekä PS4 ja Nintendo Switch -konsolit.

Koneita vuokrataan tuntihintaan. Alle 13-vuotiaat pelaajat tarvitsevat huoltajan suostumuksen.

– Tänne voivat tulla kaikenikäiset ja kaikentasoiset pelaajat. Meillä on esimerkiksi peli, jonka suositus-ikä on 3-vuotiaista ylöspäin, Bondarento sanoo.

– Noudatamme peleissä olevia alaikärajoja. Lupalapulla voimme joustaa kolme vuotta, mutta emme 18 ikävuoden vaatimuksesta, hän jatkaa.

Oikarinen esittelee, että heiltä löytyy muun muassa urheilu-, strategia, kamppailu- ja ammuntapelejä. He hankkivat myös lautapelejä.

– Jos täällä on esimerkiksi yrityksen virkistyspäivä, eivät kaikki välttämättä halua pelata tietokoneella, Oikarinen arvelee.

– Haluamme tuoda lajiin lisää yhteisöllisyyttä. Vaikka pelaa koneella yksin, täältä voi löytää uusia samoista asioista kiinnostuneita kavereita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Noin 30 suomalaista elättää itsensä pelaamalla – e-urheilija Joona "Serral" Sotala, 21, tienaa yli 200 000 euroa Starcraft II -pelillä12.1.2020 20.55
FC Espoo otti elektronisen urheilun siipiensä suojaan14.2.2018 21.50
Espoolaislukiossa voi nyt kilpailla tietokonepeleissä – miljoonia tienannut Jesse Vainikka kävi kannustamassa opiskelijoita11.11.2018 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu