Puheenaihe

Veturinkuljettaja sisusti miehekkään sinkkukodin Suvelaan – huolena alueen tiivis rakentaminen

Suvelassa asuvan Jussi Löthmanin kodin esittelimme tammikuussa. Arkisto/Sini Pennanen

Teksti: Riikka Hollo

Jussi Löthman muutti Kirkkonummelta Espoon Suvelaan uuden asunnon perässä kesällä 2018. 48-neliöinen kaksio on todellinen tilaihme – ja sen toimivat neliöt jakautuvat kahteen kerrokseen.

Tunnelma asunnossa on harkitun harmoninen. Värimaailma on mustaa, valkoista ja harmaata. Sisustuksessa erottuvat myös lasi, upeat design-valaisimet ja Löthmanin oma kädenjälki.

Seuraavaksi suunnitteilla onkin keittiön ja olohuoneen jakava saareke, jonka saa ”seinälle piiloon” silloin kun sitä ei tarvitse, Jussi Löthman kertoo.

 

Olohuoneesta avautuu upea terassi, joka on ahkerassa käytössä. Löthman grillaa myös talvisin.

– Grillaan kaasulla ja hiilillä tai savustan. Lisäksi minulla on muurinpohjapannu. Kesällä ystäviä käy usein luonani iltaa istumassa ja grillaamme yhdessä, Löthman juttelee.

Löthman työskentelee veturinkuljettajana, joten työvuorot alkavat usein aamuvarhaisella. Hän onkin panostanut kodissaan tyylikkään sisustuksen lisäksi myös valaistukseen.

– Arkiaamuisin herätys saattaa olla jo kello 4, joten mielelläni herään vähitellen lisääntyvään valoon, jota voi ohjailla valojen syttymisen, voimakkuuden ja sävyn osalta kännykän avulla, Löthman kertoo.

 

Löthman on hankkinut huonekaluja ja sisustuselementtejä paljolti käytettynä esimerkiksi Tori.fi:stä. Valaisimet hän on ostanut uutena Suomesta ja ulkomailta.

– Matkustelen usein, mutta sinkkuudesta johtuen reissut taittuvat tällä hetkellä yksin tai kaverin kanssa. Vakituinen matkakumppani olisi kyllä enemmän kuin hyvä juttu. Viime kesänä olin Berliinissä, Prahassa ja Nizzassa. Äskettäin kävin Portugalissa. En juurikaan suunnittele reissuja etukäteen, vaan varaan lennot melko lyhyellä varoitusajalla. Suosin omatoimikohteita ja Euroopan maista Espanja ja Italia ovat suosikkejani, Löthman sanoo.

Kotimaassa matkaillessaan hän suuntaa synnyinsijoilleen Heinävedelle, mökille Kermajärven rannalle. Myös siellä hän saa toteuttaa tee se itse -miehen taitojaan.

– Mökillä saa olla luonnonhelmassa ja nauttia rauhasta. Tykkään myös mökillä puuhastella kaikenlaista. Myös 13- ja 16-vuotiaat lapseni tulevat kesällä mökille.

 

Suvelassa on Löthmanin mukaan rauhallista asua. Palvelut löytyvät läheltä, juna-asemalle on matkaa vain kilometri ja ruokakaupat sekä kioski löytyvät aivan kodin vierestä.

– Viereinen ostoskeskus puretaan ja tilalle on tulossa asuntoja. Lähialueen asukkaita palvelee myös Entresse, jossa on hyvin palveluja.

Ostarin purkuun liittyen Löthmania kuitenkin huolettaa, että alueen palvelut tulevat vähenemään. Suunnitelmien mukaan liikehuoneistojen määrä alueella vähenee ja asukkaiden määrä kasvaa merkittävästi.

– Suvelassa ei myöskään toivota suurten kerrostalojen rakentamista vaan viihtyvyyden nimissä maltillisempi rakennuskanta olisi mieluisampi vaihtoehto, Löthman pohtii.

 

Myös sauna on miehelle tärkeä. Asunnon yläkerrassa on tilava kylpyhuone ja kompakti sauna, joka lämpenee harva se ilta. Myös makuuhuoneen ranskalainen parveke on viihtyisä.

– Kesällä nukun ranskalaisen parvekkeen ovi auki – ja herään aamulla auringonnousuun ja linnunlauluun, Löthman hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lapsiperheen minimalistinen koti Tillinmäessä täyttyy klassikoista – "Hankintamme ovat hyvin harkittuja"29.12.2019 08.05
Kauniainen kätkee taloharvinaisuuden – tässä lapsuuskodissa on asuttu jo vuonna 191924.11.2019 19.00
Aikuisen naisen koti on 45 neliön citymummola Leppävaarassa – "Tässä minulla on kaikki mitä tarvitsen"10.11.2019 08.35
Kuvat: Kasvihuone muuttui ekokodiksi Kirkkonummella – "Talossamme kaikki on mietitty ekologisten arvojen pohjalta"13.10.2019 08.00
Kahden aikuisen koti Suurpellossa täyttyy väreistä ja taiteesta – "Kaikilla kotimme esineillä on tarina"4.8.2019 09.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu