Puheenaihe

Laajentuneessa Ainoassa iloitaan: Myynti ylitti tavoitteet, kävijämäärät kasvussa – "Olemme saaneet paljon uusia asiakkaita"

Vaateliike Peura muutti lokakuussa uusiin tiloihin Ainoan laajennusosaan. Myymäläpäällikkö Pia Mäntylä kertoo, että Peurassa ollaan oltu tyytyväisiä muuttoon.

Johanna Halava

Kauppakeskus Ainoan kaupallinen johtaja Marja-Liisa Neuvonen on tyytyväinen kauppakeskuksen kävijämääriin ja myyntiin lokakuussa valmistuneen laajennuksen jälkeen.

– Laajennusosan avaamisen jälkeen Ainoan kävijämäärä on kasvanut yli 40 prosenttia, Neuvonen kertoo.

Koko viime vuoden kävijämäärä oli tavoitteen mukainen 7 miljoonaa ja 146 miljoonan myynti ylitti tavoitteet.

Kauppakeskuksen vuokrausaste on tällä hetkellä 93 prosenttia.

 

Vanhalla puolella entisessä Sokoksen talossa on ollut laajentumisosan avautumisen jälkeen paljon tiloja tyhjillään. Lääkärikeskus Aava sekä lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti muuttavat Tapiolan Länsikeskuksesta Ainoan vanhalle puolelle loppuvuodesta. Ne tulevat sijaitsemaan katutasossa toisessa kerroksessa sekä kolmannessa kerroksessa. Kolmannen kerroksen lasten leikkitila poistuu ja lääkäriasemien lisäksi kolmannessa kerroksessa tulee sijaitsemaan Oral Hammaslääkärit.

– Toisessa kerroksessa on alue, jota ei tällä hetkellä pystytä avaamaan vuokrattuna, koska yläpuolella Aavan ja Pikkujätin tulevissa tiloissa alkavat mittavat muutostyöt. Ne vaikuttavat myös alakertaan, selvittää Neuvonen.

Nykyiset vanhan osan yrittäjät voivat kuitenkin jatkaa tiloissaan.

 

Uusimmassa laajennusosassa on neljä pop up -myymälää: Maria Drockilan kynttiläpaja, Finlayson, Ivana Helsinki ja Marita Huurinainen. Ivana Helsingistä kerrotaan, että myymälä lopettaa Ainoassa tammikuun lopussa, ja myös Maria Drockilan kynttiläpaja lähtee tammikuun lopussa.

– Osa pop upeista jatkaa, osa ei, mutta neuvottelut ovat vielä kesken, joten en voi sanoa sen enempää, kuittaa Neuvonen.

 

Ainoassa toimii useampia pieniä paikallisia yrittäjiä. Naisten vaatteita myyvä Peura on toiminut Tapiolassa pitkään ja lokakuussa se muutti uusiin tiloihin Ainoan laajennusosaan.

– Asiakkaat ovat selvästi löytäneet meidät paremmin täältä kuin vanhasta paikasta, iloitsee myymäläpäällikkö Pia Mäntylä.

– Olemme saaneet paljon uusia asiakkaita ja olemme erittäin tyytyväisiä muuttoon, hän jatkaa.

 

Sisustustavaraa ja naisten vaatteita myyvän Cafelatte Lifestylen tilat laajennusosassa ovat jo yrityksen kolmannet Ainoassa. Muuttojen myötä yrityksen tilat ovat kasvaneet.

– Tarvitsimme lisää tilaa toiminnan kasvun mahdollistamiseksi, toteaa yrittäjä Leea af Heurlin-Aktan.

Myös hän on tyytyväinen yrittämiseen Ainoassa.

– Myymälämme, ja koko uudistettu Ainoa, on otettu vastaan todella hyvin. Kävijämäärät ovat selkeästi kasvussa, ja Tapiola nousemassa ansaitsemaansa kukoistukseen.

Kauppakeskusten laajat aukioloajat saattavat aiheuttaa haasteita pienille yrityksille.

– Laajat aukioloajat olivat yksi merkittävimmistä pohdinnoista, jonka tiimoilta tein paljon laskelmia jokaisen muuton yhteydessä, af Heurlin-Aktan myöntää.

Aukioloajoista ei ole hänen mukaansa kuitenkaan muodostunut ongelmaa, sillä työntekijöillä on erilaisia vuorotoiveita, joku tekee mielellään töitä pääasiassa arkipäivisin, joku toinen taas iltaisin tai viikonloppuisin.

Ravintolamaailma on Marja-Liisa Neuvosen mukaan ylittänyt odotukset.

– Ravintola - ja kahvilatarjontaa on kiitelty ja pyrkimyksenä olikin saada tänne toimijoita, joita ei kaikkialta löydy, Marja-Liisa Neuvonen sanoo.

Deliberin ravintolapäällikkö Mika Tirri iloitsee, että asiakkaat ovat löytäneet paikalle niin lounasaikaan, iltaisin kuin viikonloppuisinkin.

– Olemme oikein tyytyväisiä sijaintiin, vaikka näkymät eivät vielä ole täydelliset, toteaa Tirri ja viittaa ikkunasta aukeavaan näkymään viereiselle työmaalle.

Ainoa

Valmistunut kolmessa vaiheessa. Ensimmäinen osa avautui 2013, toinen 2017 ja kolmas sekä viimeinen lokakuussa 2019.

Vuokrattavaa liiketilaa 50 000 neliötä ja liikkeitä yli 100.

Kauppakeskus Ainoan omistaa Lähi-Tapiola-ryhmän hallinnoima kiinteistörahasto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ainoan avajaisviikko veti 230 000 kävijää28.10.2019 15.08
Kokonsa tuplaavassa kauppakeskuksessa uskotaan Stockmannin menestykseen – "Teemme Ainoasta tarpeeksi ison, mutta emme liian isoa"31.8.2019 07.00
Yhä lisää liiketiloja ja ravintoloita Tapiolaan Ainoan viereen – "Pienemmistä tiloista kova kysyntä"9.5.2019 06.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu