Puheenaihe

Vaihtaisitko auton sähköpyörään talvella? – kokeiluun etsitään osallistujia

Koehenkilö saa käyttöönsä sähköpyörän ja lupaa yrittää korvata sillä auton käyttöään kuukauden ajan helmi-maaliskuussa.

Juha Perämäki

Miltä tuntuisi kulkea talvella auton sijaan sähköpyörällä?

Tätä voi nyt hakea kokeilemaan, sillä Helsingin seudun ympäristöpalveluiden Ilmastoinfo etsii parhaillaan pääkaupunkiseudulla asuvia henkilöitä tai perheitä osallistumaan sähköpyöräkokeiluun.

Kokeiluun valittu henkilö tai perhe saa käyttöönsä sähköpyörän ja lupaa yrittää korvata auton käyttöä sähköpyörällä kuukauden ajan helmi-maaliskuussa.

– Haastattelemme osallistujia kuukauden sujumisesta, ja he saavat myös itse tallentaa ja jakaa kokemuksiaan. Koostamme kuvatusta materiaalista muutaman minuutin pituisia minidokumentteja somessa jaettavaksi, kertoo Ilmastoinfon BSR-e sähköpyöräilyn edistämishankkeen projektipäällikkö Petteri Nisula sähköpyöräkokeilua koskevassa tiedotteessa.

Kokeiluun voi hakea 2.2. mennessä verkossa osoitteessa virtaafillariin.fi. Tiedotteen mukaan kesällä 2018 tehtiin vastaava kokeilu, johon saapui yli 900 hakemusta.

Tulevaan kokeiluun hakemusten perusteella valittavien henkilöiden lisäksi sähköpyörän talvikäyttöä kokeilee espoolainen vihreiden kaupunginvaltuutettu ja Egotrippi-yhtyeestä tunnettu Mikki Kauste, joka osallistui myös kesän 2018 kokeiluun.

Virtaa fillariin -kampanja on osa EU:n Itämeren alueen rakennerahaston BSR-electric -hanketta. Hankkeessa edistetään sähköistä liikennettä Itämeren alueen kaupungeissa. Suomesta hankkeen projektikumppaneita ovat HSY:n Ilmastoinfo, Turun ammattikorkeakoulu ja Green Net Finland.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vaihtaisitko auton sähköpyörään? HSY etsii testihenkilöitä21.4.2018 08.00
Miksi hankkia sähköpyörä? Listasimme 6 hyvää syytä20.4.2018 07.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu