Minne mennä

Musatehdas päätökseen – Tapiolan koulun oppilaiden projekti huipentuu konserttiin

Perkussionisti Sami Kontola opastaa oppilaita rytmien saloihin. Kantola ja Aija Puurtinen ovat pitäneet oppilaille työpajoja.

Valtteri Pokela

UMO Helsinki Jazz Orchestra on viime vuodet tehnyt vuosittaista Musatehdas-projektia pääkaupunkiseudun yläkoulujen kanssa. Kyseessä on taideaineita opetuksessaan painottavien peruskoulujen kahdeksansille luokille suunnattu musiikkityöpajahanke.

Tänä vuonna projektiin valikoituivat Tapiolan koulu sekä Laajasalon koulu Helsingistä.

Laajasalon oppilaat ovat jo pitäneet päätöskonserttinsa, mutta Tapiolan koulun oppilaat esiintyvät UMO Helsinki Jazz Orchestran 16-henkisen big band -kokoonpanon kanssa Espoon kulttuurikeskuksessa keskiviikkona 5. helmikuuta kello 18.

Projektin edetessä muusikko Aija Puurtinen ja perkussionisti Sami Kontola ovat UMO:n puolelta pitäneet oppilaille työpajoja.

Tapiolan koulun oppilaat ovat itse säveltäneet ja sanoittaneet Musatehdas-projektin päätöskonsertissa esitettävät kappaleet. Konsertin kapellimestarina toimiva Rasmus Soini on sovittanut oppilaiden tekemistä kappaleista big band -versiot.

Koko luokka-aste on mukana projektissa, sillä osa Tapiolan koulun kahdeksasluokkalaisista laulaa konsertissa solisteina ja osa tanssii, toiset taas vastaavat somisteista, konsertin tekniikassa avustamisesta ja muista järjestelyistä.

Tänä vuonna projektin teemana on ollut ilmasto, ja teema näkyy myös oppilaiden tekemissä kappaleissa. Konserttiin voi ostaa haluamansa hintaisen lipun 1,50 eurosta aina 20 euroon. Lipputulot lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu