Minne mennä

Kaksi veljesparia herätti henkiin legendaarisen lauluyhtyeen

Kahden veljesparin muodostamaa Uutta Kipparikvartettia kuullaan Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa 15. helmikuuta.

Alejandro Lorenzo

70 vuotta sitten perustettu Kipparikvartetti on yksi kautta aikain suosituimmista kotimaisista lauluyhtyeistä. Suomalaisen musiikkielokuvan myötä syntyneen Kipparikvartetin alkuperäisjäsenet olivat Olavi Virta, Kauko Käyhkö, Auvo Nuotio ja Teijo Joutsela. Vuonna 1953 Eero Väre tuli yhtyeestä lähteneen Virran tilalle.

Vuonna 1950 perustetulle kvartetille oli tilausta.

– Perussyy lienee ollut se, että kvartetti ilmestyi kuvaan psykologisesti oikealla hetkellä. Revyyteatterit olivat painuneet pimentoihin kovan verotuksen uhreina. Suomen kansa suorastaan janosi jotain sellaista repäisevää ja reilua, mille saisi nauraa joko punastumatta tai välittämättä vetikö ”punaisen viivansa” oikealle tai vasemmalle, Kauko Käyhkö arvioi vuonna 1971 ilmestyneessä Voi veljet! Kipparikvartetti -kirjassa.

 

Kipparikvartetti esiintyi eri kokoonpanoilla vuoteen 1983 saakka. Nyt kvartetin tarina on herännyt uudelleen henkiin kahden veljesparin voimin.

Kansallisoopperasta ja lauluyhtye Club For Fivesta tutut Petri Bäckström, Jouni Bäckström, Sampo Haapaniemi ja Tuukka Haapaniemi ovat yhdessä Uusi Kipparikvartetti, ja he esiintyvät Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa lauantaina 15. helmikuuta.

Musiikki- ja komedianumeroita yhdistävässä dramatisoidussa konsertissa kuullaan sekä alkuperäisen kvartetin hittejä että uudelle kokoonpanolle sovitettuja lauluja tarinoilla höystettynä. Esityksen on ohjannut Reetta Ristimäki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu