Minne mennä

Espoolainen Mr. Breathless on boogien viemä - "Kasvoin rock’n’rolliin. Siinä on paholaisen rytmi"

Espoolainen Mr. Breathless lähtee helmikuun lopulla kiertueelle Esa Pulliaisen kanssa.

Katri Karvinen

Espoolainen rock’n’roll-pianisti-laulaja Mr. Breathless on tullut tunnetuksi vauhdikkaista keikoistaan. Nuoruudesta asti pianoa soittanut Marko Julkunen on tehnyt lukemattomia keikkoja ja julkaissut kymmenkunta levyä. Mr. Breathless on esiintynyt yhdessä myös muiden artistien kanssa. Helmikuun lopussa hän suuntaa kiertueelle yhdessä Esa Pulliaisen kanssa.

– Harjoituksia on pidetty, ja olemme treenanneet viime viikot kuumeisesti. Esa on tuttu, mukava keikkakaveri.

Ennen tuota kiertuetta Mr. Breathless esiintyy muun muassa kauppakeskus Sellon ravintola Basessa 22. helmikuuta.

Viime toukokuussa Mr. Breathlessilta ilmestyi myös kokoelma-albumi Wild One Ultimate Collection uran 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Musiikki on ollut miehen mukaan tärkeässä asemassa hänen elämässään aina. Ammatti siitä tuli 1989.

– Armeijan jälkeen en ole enää päivätöitä tehnyt. Nuorempana soitin myös kitaraa, rumpuja ja bassoa, mutta aika nopeasti piano vei voiton muista soittimista. Se tuntui luontevimmalta ja on mukavan erilaista. Sitä voi soittaa vaikka jalalla tai kyynärpäällä, hän naurahtaa.

Hän kertoo oppineensa pianonsoiton matkimalla lapsuutensa esikuvien kuten Little Richardin, Gene Vincentin, Fats Dominon ja sekä tietenkin Jerry Lee Lewisin soittoa.

– Kasvoin rock’n’rolliin. En ole koskaan kuunnellut mitään muuta. Siinä on paholaisen rytmi. Kun soittaa, lähtee boogie viemään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu