Minne mennä

Aikamatka 20-luvulle – Likka vie jazz-aikakauden tunnelmiin

Bilebändi Likan käsittelyssä kotimaiset ja kansainväliset hitit taipuvat Louhisalin Gatsby-illassa jatsahtavaan retrohenkeen.

-

Espoon kulttuurikeskuksen Louhisali muuttuu perjantaina 20. maaliskuuta Yhdysvaltain kieltolain aikaiseksi 1920-luvun salakapakaksi. Tuolloin illan teemana on Tanssiva Louhiklubi: Likka – Gatsby Style.

Yleisön vie 20-luvun jazz-aikakauden gatsbymaisiin tunnelmiin bilebändi Likka, jonka käsittelyssä kansainväliset ja kotimaiset hitit soivat retrohenkisinä uudelleensovituksina.

Yleisö voi nauttia parituntisesta musiikkiesityksestä joko katsomossa istuen tai tanssilattialla. Yleisöä rohkaistaan myös pukeutumaan esimerkiksi ajan hengen mukaiseen flapper-tyyliin. Ja vaikka salakapakkatunnelmissa ollaankin, niin Louhisalissa on ravintolapalvelut.

Gatsby oli amerikkalaiskirjailija F. Scott Fitzgeraldin luomus. Fitzgeraldin jazz-aikakautta kuvannut kirja Kultahattu (The Great Gatsby) ilmestyi vuonna 1925. Ilmestymisensä aikoihin kirja ei Yhdysvalloissa ihmeemmin myynyt, ja suuremman yleisön se saavutti vasta 1950-luvulla – yli vuosikymmen kirjailijan kuoleman jälkeen. Suomeksi teos ilmestyi vuonna 1959.

Fitzgeraldin päähenkilö Jay Gatsby on seikkaillut valkokankaalla viidessä eri leffaversiossa. Gatsbyna on nähty muun muassa Alan Ladd ja Robert Redford sekä viimeisimpänä vuoden 2013 versiossa Leonardo DiCaprio.

Ja on Gatsby löytänyt paikkansa myös nettimaailmassa. Kuva maljaa nostavasta DiCapriosta Jay Gatsbyna leviää yhä mitä erilaisimmin saatetekstein nettimeeminä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu