Puheenaihe

Espoo valmistelee mahdollisuutta kouluruokailuun etäopetuksessa oleville - "On koteja, joissa kouluateria on lapsen tai nuoren ainoa lämmin ateria päivässä"

Espoon kaupunki selvittää mahdollisuutta kouluruokailuun etäopetuksessa oleville koululaisille.

Arkisto / Ulla Mether

Espoo valmistautuu järjestämään alueellisesti mahdollisuuden kouluruokailuun niille koululaisille, jotka ovat tällä hetkellä etäopetuksessa. Kaupungin valmiusryhmä käsitteli tänään asiaa kokouksessaan.

Tällä hetkellä Espoossa kartoitetaan ruokailun tarvetta ja sitä, miten ruokailu voitaisiin järjestää turvallisesti.

– Valitettavasti Espoossakin on koteja, joissa kouluateria on lapsen tai nuoren ainoa lämmin ateria päivässä, sanoo Espoon sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi lähiopetusta järjestetään Espoossa tällä hetkellä vain vuosiluokilla 1–3 oleville lapsille, joiden huoltajat ovat yhteiskunnan kannalta kriittisissä tehtävissä. Näille lapsille tarjoillaan koululounas sekä järjestetään iltapäivätoiminta ja aamu- ja iltapäivähoito, mikäli he tavallisestikin ovat hoidossa.

Lähiopetusta järjestetään tarvittaessa myös niille erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille, joiden huoltajat eivät pysty ottamaan lastaan kotiin. Myös kuljetukset jatkuvat niillä oppilailla ja varhaiskasvatuksen lapsilla, joilla lähiopetus ja päivähoito ovat edelleen käynnissä.

Päiväkodit ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pysyvät toiminnassa. Koulun yhteydessä järjestettävä esiopetus järjestetään kuitenkin vain niille lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät kriittiseksi määritellyille aloille. Avoimien päiväkotien, kerhojen ja asukaspuistojen toiminta on keskeytetty.

Oppilashuolto on edelleen käytettävissä. Tapaamiset järjestetään joko puhelimitse, etäyhteyksin tai yksittäisten oppilaiden käynteinä ajanvarauksen kautta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu