Kulttuuri

Espoon musiikkiopisto alkoi käyttää uusia opetuskeinoja

Soittotunnit ja muu opetus järjestetään etänä. Espoon musiikkiopiston alttoviuluopettaja Tarja Koskisen etätyöpisteessään.

Jari Koskinen

Kaikki Espoon musiikkiopiston (Emo) opetus järjestetään nyt verkossa.

– Opettajia on viime vuosina koulutettu digitaalisuuteen, mutta näiden menetelmien laajamittaiselle käytölle ei ole ollut tarvetta. On hämmästyttävää, millä vauhdilla Emon opettajakunta on ottanut uusia työtapoja ja etäopetusohjelmia käyttöön, Espoon musiikkiopiston rehtori Paula Jordan sanoo.

Kun lähiopetus on tauolla, opetus tapahtuu tietokoneen tai tabletin välityksellä. Kännykkääkin voi käyttää, vaikka sen ruutu on pieni.

Soitinopetuksessa etäyhteyden lisäksi käytössä ovat materiaalipankit, videot ja palautteenanto verkossa.

Myös rytmiikan oppilaita ja liki tuhatta muskarilaista opetetaan verkossa.

– Opettajat tekevät heille joka viikko opetusvideon. Perheet saavat siihen linkin sähköpostiinsa. Viikko viikolta opetellaan kevätkonsertin materiaalia ja lopulta koossa on koko konsertin laulut ja soitot. Rytmiikan juhlavuoden näytös siirtyy syksylle ja taitoja pidetään yllä nyt verkossa.

Jordan uskoo, että etäopetuksesta jää työkaluja käyttöön tulevaan opetukseen. Vanhemmillakin on nyt parempi mahdollisuus seurata opetusta.

Jordanin mukaan tavoitteenamme on, että kaikki valmisteilla olevat kurssit ja näytöt suoritetaan etänä.

– Ne, jotka tekevät tutkintoa, saavat kotiin nauhoitetun säestyksen. Vanhemmat voivat videoida oppilaan esityksen ja lähettää sen opettajalle, joka lähettää sen edelleen arvioitavaksi.

Tutkintotodistuksia ja stipendejä juhlitaan toukokuun sijaan elokuun avajaisissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu