Kulttuuri

Kotona247 tuo Tapiola Sinfoniettan konsertit yleisön luo

Tapiola Sinfonietta esiintyy nyt pienissä kokoonpanoissa. Striimausta voi kuunnella maksutta.

Olli Häkämies

Espoossa on kehitetty uusia tapoja, joiden avulla kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan kulttuurista maksutta kotisohvillaan.

Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut sekä Tapiola Sinfonietta tuovat elävää musiikkia ja kulttuuria koteihin livestreamauksen kautta.

Kotona247 – kulttuuria kotiin toimitettuna -nettialustan, jolla lähetykset ovat kuunneltavissa, on luotu pikavauhtia.

Tapiola Sinfoniettan muusikot esiintyvät konserteissa erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa.

 

Ensimmäinen Tapiola Sinfoniettan konsertti striimattiin nettiin viime tiistaina ja seuraava on kuunneltavissa perjantaina 27. maaliskuuta kello 19 alkaen. Ohjelmistossa on silloin Straussia ja Brahmsia.

Tiistaina 31. maaliskuuta kello 14 ja tiistaina 7. huhtikuuta kello 14 on luvassa kamarimusiikkia. Perjantaina 3. huhtikuuta kello 14 alkava konsertti on omistettu lapsille. Sovituksista vastaa Henna Hellasvuo.

Perjantaina 17. huhtikuuta kello 19 kuullaan Metsänpeitto-konsertti, joka on Taavi Oramon suunnittelema. Se sisältää muun muassa säveltäjä Heta Ahon kolme laulua Edith Södergranin teksteihin.

 

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelujen väki on uudesta palvelusta innoissaan. Tuotantotahti on ollut nopea ja toimintatavat poikkeusolojen vuoksi todella erilaisia.

– Aluksi lähdimme siitä, että koko Tapiola Sinfonietta esiintyy ja konsertti striimataan. Kun selvisi, että se ei ole mahdollista, koko ohjelmisto meni uusiksi, vs. intendentti Anna Jaskiewicz kertoo.

 

Muusikot ovat ehdottaneet, mitä teoksia he pystyvät toteuttamaan ja harjoittelemaan nopealla aikataululla.

– Esimerkiksi taiteellinen partnerimme Klaus Mäkelä haluaa olla talkoissa mukana. Hän esiintyy sellistinä 7. huhtikuuta kuultavassa konsertissa.

Anna Jaskiewicz kertoo, että orkesterilla on paljon suunnitelmia siitä, miten se voisi palvella kausikorttilaisia ja etenkin niitä yli 70-vuotiaita ystäviään, jotka ovat kotona eristyksissä.

 

– Yksi idea on, että soitamme WhatsApp-puhelun ja välitämme sitä kautta musiikin kuulijalle.

Poikkeustila on tämän hetkisen tiedon mukaan voimassa 13. huhtikuuta asti, ja Sinfonietta striimaa konserttinsa vielä 17. huhtikuuta.

– Suunnitelmia tehdään koko ajan lisää ja olemme valmiita jatkamaan striimauksia tuonkin jälkeen, mutta teemme päätöksiä vasta sitten, kun tiedämme miten tilanteet muuttuvat, Anna Jaskiewicz sanoo.

 

Ensimmäinen konsertti Espoon kulttuurikeskuksesta striimattiin viime perjantaina. Louhisalin lavalla oli soolokeikalla Viitasen Piia.

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintalan mukaan tätä livestriimausta seurasi noin 2 000 kuulijaa.

– Konserttia markkinoitiin somessa ja se toteutettiin Soundin kanssa, Rintala kertoo.

Rintalan mukaan striimattuja kevyen musiikin konsertteja on tulossa lisää.

Espoo on kehittänyt Urban Espoo -sovellusta kännyköihin tavoittaakseen uusia kulttuuriyleisöjä. Tämä sovelluksen kulttuurisisältö on pian käytettävissä verkossa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu