Puheenaihe

Ensimmäinen karanteenimääräys Kirkkonummen päiväkodeissa – lapsia on enää hoidossa erittäin vähän

Kirkkonummen kunnan varhaiskasvatuksessa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta, joka on johtanut karanteenimääräykseen.

Kysymys on Kantvikin päiväkodista, jossa työntekijällä on todettu tartunta.

Kirkkonummen kunnan suomenkielisen varhaiskasvatuksen johtaja Anu Vesiluoma kertoo, että altistuminen koskettaa pientä lapsiryhmää, eikä läheskään kaikkia päiväkodissa olevia lapsia.

Altistuminen on tapahtunut Vesiluoman mukaan päiväkodin ulkopuolella varahoitotilanteessa. Hänen mukaansa yksityisyydensuoja rajoittaa tarkempaa kertomista.

Kirkkonummen päiväkodeissa on erittäin vähän lapsia enää. Keskiviikkoaamun tilanne näytti, että vain 16 prosenttia olisi lapsista paikalla normaaliin tilanteeseen verrattuna.

Varhaiskasvatuksessa hoitopaikat on määrätty pidettäväksi koko maassa auki, mutta vahva suositus on, ettei lapsia tuoda päivähoitoon.

Kirkkonummella on jo suljettu muutamia pienimpiä toimipaikkoja lasten määrän vähennettyä.

Sepänkannaksen päiväkoti oli jo ilmoitettu suljettavaksi ja huoltajia kehotettu viemään lapset Kantvikin päiväkotiin, mutta tästä on luovuttu.

Vesiluoman mukaan koronavirusepidemia johtaa lopulta varhaiskasvatuksessa samanlaiseen menettelyyn kuin kesällä, jolloin lapsia on vähemmän eli toisia päiväkoteja suljetaan ja keskitetään toimintaa harvempiin yksiköihin.

Yksi syy on se, että kun henkilökuntaa sairastuu tai joutuu kotikaranteeniin, turvataan tällä menettelyllä riittävät toimintaedellytykset poikkeustilanteessa.

− Pidämme kuitenkin huolen siitä, että lapsiryhmät pysyvät pieninä, vaikka toimintaa joudutaan keskittämään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Espoo sulkee noin 40 päiväkotia – Vajaa viidennes lapsista tuodaan enää hoitoon25.3.2020 16.00
Li Andersson puolusteli päiväkotien aukioloa: "Mikäli varhaiskasvatuksen yksiköt suljetaan, niin kasvaa todennäköisyys sille, että hoitovastuu siirtyy isovanhemmille"18.3.2020 14.09
Espoo ei käännytä lapsia päiväkotien ovilta – "Ei ole mahdollista määrätä ketään pois varhaiskasvatuksesta"17.3.2020 13.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu