Puheenaihe

Espoossa yli 100 varmistettua koronatartuntaa – jos tarve vaatii, myös Leppävaaran terveysasemalla voidaan jatkossa hoitaa vain hengitystieoireisia

Leppävaaran terveysasema. Kuvituskuva.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Espoo aikoo tarvittaessa keskittää hengitystietulehdusoireisia potilaita myös Leppävaaran terveysasemalle. Hengitystietulehdusoireista kärsiviä on hoidettu viime viikon alusta lähtien vain Samarian terveysasemalla Espoon keskuksessa.

Espoon perusturvajohtajan Juha Metson mukaan Samarian terveysasema näyttäisi ainakin toistaiseksi riittävän hengitystieinfektio-oireisten potilaiden hoitamiseen.

– Jos kävisi niin, että Samaria ei riitä, tarkoituksena on ottaa seuraavaksi Leppävaaran terveysasema samanlaiseen käyttöön, Metso kertoi torstaina.

Myös muiden terveysasemien valjastamista hengitystieinfektio-oireisten hoitoon on Metson mukaan syytä harkita, jos koronavirustilanteen pahentuminen antaa siihen aihetta.

 

Espoossa oli torstaina aamulla Metson mukaan 108 varmistettua koronatartuntaa. Tartuntatilanne kuitenkin elää.

Terveydenhuollon väkeä on Metson mukaan toistaiseksi riittänyt Espoon terveysasemille ja Espoon sairaalaan melko hyvin.

– Kun ennusteet ovat sellaisia kuin ovat, niin sairaalahoitoa vaativia tulee olemaan selvästi enemmän. Se kuormittaa enemmän ja varmaan myös henkilökuntaa sairastuu, jolloin tilanne muuttuu haasteellisemmaksi, Metso ennakoi torstaina.

 

Tehohoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloissa. Muunlaista hoitoa tarjoavan Espoon sairaalan kapasiteettia voidaan Metson mukaan lisätä tarpeen vaatiessa ja varautumista on jo tehtykin.

Kaupungilla on Metson mukaan varasuunnitelma, jolla saadaan lisättyä sairaalatyyppistä hoitoa.

– Varmaan on vanhuksia, joiden yleiskunto on huono, mutta jotka eivät vaadi varsinaisia tehohoidon toimenpiteitä, Metso sanoo.

– Meillä on katsottuna kiinteistöjä, joissa voidaan tehdä jotakin sairaalatoiminnan tapaista, jos tilanne muuttuu sellaiseksi, Metso kertoo.

Hän ei kuitenkaan tässä vaiheessa tarkenna, mistä kiinteistöistä on kyse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kolmas kuolonuhri Husissa, vainajia nyt viisi26.3.2020 13.22
Samariassa ja muilla Espoon terveysasemilla tavallista väljempää – "Väestö on kuullut ohjeet eikä lähde turhaan liikkeelle"21.3.2020 07.00
Koronavirus: Samarian terveysasemalle vain infektiopotilaat maanantaista lähtien14.3.2020 10.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu