Paikalliset

Tapaseura palkitsi Suomen poliisin

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero uskoo kohteliaan ja oikeudenmukaisen käytöksen tehoon ristiriitatilanteissa. Vasemmalla liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantala ja oikealla poliisitarkastaja Pia Poutanen.

Heli Koivuniemi

Tapaseura on palkinnut Suomen poliisin vuoden tapateko -tunnustuksella.

– Turvallisuus on perustarve jokaisen ihmisen tasapainoiseen elämään ja hyvinvointiin. Turvallisuuden tunteen saamme jo nähdessämme virkapukuisen poliisin kadulla tai liikenteessä. Poliisiin liittyy vahvasti kansalaisista välittäminen ja rohkea puuttuminen epäkohtiin, perusteli Tapaseuran puheenjohtaja Kaarina Suonperä valintaa.

Puheenjohtaja viittasi sisäasiainministeriön tulevaisuuskatsaukseen, jonka pyrkimyksenä on luoda Suomesta Euroopan turvallisin maa.

– Turvallisuuden tunne on tärkeä osa ihmisten hyvinvointia ja kansallisesti tärkeä kilpailutekijä. Poliisilla on merkittävän suuri ja tärkeä rooli tavoitetta tavoiteltaessa.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero, liikkuvan poliisin päällikkö, poliisineuvos Kari Rantala ja poliisitarkastaja Pia Poutanen vastaanottivat kunniakirjan liikuttuneina.

Poliisiylijohtaja Paatero totesi poliisin työskentelevän haastavissa olosuhteissa. Riitojen ja vastakkainasettelun sovittelussa asenne auttaa.

– Negatiivinenkin viesti otetaan vastaan myönteisemmin, kun viestin tuoja esiintyy kohteliaasti ja oikeudenmukaisesti. Tämän ajatus toimikoon poliisilla kultaisena lankana.

Paatero korosti varhaisen puuttumisen merkitystä rikosten ennaltaehkäisijänä. Poliisin tehtävänä on ottaa kantaa ja puuttua yhteiskunnassa esiintyviin epäkohtiin.

Hän nosti myös esille poliisin tulevaisuuden haasteet, kuten satojen poliisien vähentämispaineet lähivuosina.

Aiemmat vuoden Tapateoksi valitut: Vuonna 2010 Suomen Palloliiton ja Helsingin Sanomien kampanja: Hyvät käytöstavat peritään Vuonna 2009 Roska päivässä -liike Vuonna 2008 Viestintäviraston "Älä kailota" -kampanja Vuonna 2007 MLL:n tuottama tietoiskusarja Vuonna 2006 Zest-ohjelma Vuonna 2005 toimittaja Mirja Pyykön TV-sarja Kansakunnan perilliset Vuonna 2004 Partiolaiset Vuonna 2003 Puolustusvoimat Vuonna 2002 Pukinmäen koulun tapakampanja Vuonna 2001 Anne Eskelinen, Laukaan käytöskampanja Vuonna 2000 Ylipormestari Eva-Riitta Siitonen ja Helsingin kaupungin itsenäisyyspäiväjuhla

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu