Paikalliset

Tapani-myrskyt aiheuttivat Fortumille noin 45 miljoonan euron kustannukset

Tapaninpäivän myrskyistä arvioidaan aiheutuneen Fortumille Suomessa yhteensä noin 35 miljoonan euron kustannukset ja Ruotsissa 10 miljoonan euron kustannukset. Fortum maksaa viranomaisen määrittämiä sähkökatkon pituudesta riippuvia korvauksia asiakkailleen Suomessa yhteensä 17 miljoonaa euroa ja Ruotsissa yhteensä 6,4 miljoonaa euroa. Lisäksi vioittunutta sähköverkkoa on jouduttu korjaamaan monin paikoin.

Tapaninpäivänä riehunut voimakkain myrsky 30 vuoteen ja sitä seurannut Hannu-myrsky aiheuttivat suuria tuhoja pääosin Etelä-, Länsi- ja Lounais-Suomessa sijaitsevassa Fortumin sähköverkossa. Pahimmillaan yli 190 000 Fortumin asiakasta oli ilman sähköä. Suomen lisäksi myrskyt aiheuttivat jonkin verran sähkökatkoksia ja korjauksia myös Ruotsissa.

Sääolosuhteet ovat paikoin vaikeuttaneet korjaustyötä. Tavoitteena on saada kaikkiin vakituisessa asuinkäytössä oleviin kohteisiin palautettua sähköt viimeistään loppiaisena. Fortumilla on Suomessa runsaat 600 000 ja Ruotsissa lähes 900 000 sähkönsiirtoasiakasta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu