Paikalliset

Leppävaaran nuorisotapon uhrilla oli somalitausta – poliisi tarkkailee tilannetta

Leppävaarassa 17. helmikuuta surmattu 18-vuotias mies oli somalitaustainen. Taposta epäilty espoolaismies on puolestaan kantasuomalainen. Poliisi myöntää nyt ensimmäistä kertaa tapaukseen osallistuneiden etniset taustat.

– Voin nyt vahvistaa tämän pitävän paikkansa, mutta korostan, että molemmat ovat kuitenkin Suomen kansalaisia, muistuttaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauli Salonen.

Poliisi lisäsi surmatyön jälkeen valmiuttaan Leppävaarassa muun muassa lisäämällä alueelle partiointia. Julkisuudessa on epäilty, että poliisi pelkää tilanteen kärjistyvän väkivaltaiseksi osapuolten erilaisten etnisten taustojen vuoksi.

Huhujen mukaan somaliyhteisössä haudottaisiin kostoa.

– Ei poliisilla ole tässä asiassa mitään pelättävää. Pitää muistaa, että mikäli somalitaustaiset nuoret ryhtyisivät kostotoimiin, vastareaktio siihen on mahdollinen. Poliisi kuitenkin tarkkailee tilannetta hyvin tarkasti, kertoo Salonen.

Lähipoliisi tapasi nuoria

Poliisi haluaa katkaista siivet monenlaisilta huhuilta, joita surmatyön tiimoilta on virinnyt. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen lähipoliisi keskusteli tapahtuneesta nuorten kanssa torstaina Leppävaaran nuorisotilassa.

Paikalla oli 40–50 nuorta, mutta tapahtuma ei kuitenkaan ollut medialle avoin.

– Kyseessä ei ollut varsinainen tiedotustilaisuus, vaan lähipoliisi keskusteli muun muassa tästä surmasta nuorten kanssa. Yksi huhuista on ollut se, että tappoon olisi osallistunut useita tekijöitä. Tämä ei pidä paikkaansa, painottaa Salonen.

Taposta epäilty espoolainen mies on tällä hetkellä tutkintavankeudessa. Salosen mukaan tämä pysyy vangittuna käräjäoikeuden käsittelyyn saakka. Syyte taposta on tarkoitus nostaa 15. toukokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu