Paikallisurheilu

Maan paras kiekkoseura on Matinkylän Blues

Suomen parhaimmaksi jääkiekkoseuraksi mitatun Blues Matinkylän 9-10 -vuotiaat pojat onnistuivat tuikkaamaan kiekon Jokereiden maaliin. Seurassa on muuten kahdeksan joukkueellista tämänikäisiä poikia.

Aki Saranen

Toiminnanjohtaja Hannu Saintulan kelpaa myhäillä. Blues Espoo Matinkylä mitattiin Suomen parhaimmaksi jääkiekkoseuraksi.

– Jääkiekkoliitto auditoi seurat kolmevaiheisesti. Vuonna 2006 selvitettiin faciliteetit, vuonna 2008 seuran ja joukkueiden toiminta. Vuonna 2011 mentiin ytimeen kentälle arvioimaan 13–15 -vuotiaiden harjoituksia ja pelejä, valottaa Saintula.

Viimeinen kartoitus tehtiin vain parhaiten organisoiduille seuroille. Niihin laskettiin uutukainen Blues Matinkylä, joka syntyi viime vuonna yhdistämällä Jäähonka ja EJK. Faciliteettien perusteella emäseurat oli rankattu 20.–30. sijojen paikkeille. Toiminnan mukaan sijoitukset nousivat lukemiin 16. ja 17:s.

Harppaus ykköseksi oli yllätys Blues Matinkylän toiminnanjohtajan pestin vappuna saaneelle veiniläiselle Saintulallekin.

– Tässä on iso kokonaisuus kyseessä. Viimeiset vuodet Kalpa on voinut mainostaa olevansa Suomen paras jääkiekkoseura, tietää Saintula.

Jääkiekko on monin perustein Suomen suosituin urheilulaji. Kilpailu on todella kovaa ja suomalainen jääkiekko pärjää maailmalla. Niinpä Blues Matinkylän menestykselle voi nostaa kypärää ja seurasta kannattaa ottaa oppia.

Tässä on iso kokonaisuus kyseessä.”
Kiekkopomo esittää, että samantapaisen kartoituksen avulla voitaisiin kehittää espoolaista urheilua laajemminkin.

– Jääkiekkoseuroissa ajateltiin ensin niin, että toimintaa syynätään, mutta sitten tahdottiin tehdä asioita entistä paremmin, mikä oli tarkoituskin.

– Meillä ei ole mitään salattavaa, vihjaa Saintula valmiuksiin tietotaidon levittämisestä jopa muihin lajeihin.

Saintula on pohtinut perusteita espoolaiselle jääkiekkomahdille. Pelkästään Blues Matinkylässä pelaa tuhat kiekkoilijaa, koko Espoossa kolmisentuhatta. Nuorten SM-menestyksen perusteella Blues on ykkönen.

– Tärkein vuosiluku on 1984, jolloin syntyi Kiekko-Espoo. Ymmärrettiin, ettei Espoossa voi yksittäinen jääkiekkoseura pärjätä. Lisäksi Espoon kaupunki on tehnyt jääkiekkoseurojen kanssa erittäin hyvää yhteistyötä, pohjustaa Saintula.

Yhteistyön ansiosta jäätä on riittävästi. Matinkylässä on kolme kaukaloa, Espoonlahdessa, Laajalahdessa ja Leppävaarassa kussakin kaksi.

Barona-areena on välttämätön liigajoukkueelle, ja sen kylkeen on tulossa harjoitushalli.

– Kun jäätä on riittävästi, pitää pystyä houkuttelemaan urheilijoita, ja olemme saaneet niitä kohtuullisilla ponnistuksilla. Jääkiekko on kiinnostava laji.

Saintula kiittää espoolaiseen jääkiekkoiluun uppoutuneita pitkäjänteisiä ihmisiä, rohkeita johtajia ja taitavia valmentajia, joihin monet valmennuspestit hoitanut Saintula toki itsekin kuuluu.

– Olemme saaneet toimintaan hyvin ammattilaisia, kehuu Saintula nostaen esiin Juha Ikosen ja Jan Långbackan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu