Annosten tuunaus on nyt päivän sana

Näyttävän suolapalan saa mozzarellan, minitomaatin ja basilikan yhdistelmällä.

Heli Koivuniemi

Myymäläpäällikkö Jari Korelin näyttää, kuinka omenakampaviinereistä tehdään viuhkoja.

Heli Koivuniemi

Mitä ihmettä vieraille taas tarjoilisin? Mistä keksisin nopeaa ja vaivatonta, mutta näyttävää?

– Aina ei tarvitse keksiä uutta, Fazerin projektipäällikkö Katri Perälä muistuttaa ja kehottaa tuunaamaan yksinkertaisista perustuotteista erilaisia versioita.

Croissantista, patongin viipaleesta, hedelmistä ja piirakoista saa houkuttelevia annoksia, kun rikkoo hiukan rajoja ja päästää mielikuvituksensa valloilleen.

Varmista, että sinulla on pakkasessa ja kuivaruokakaapissa muutama raaka-aine jemmassa.

Vaihtelua ilmeeseen saat myös tarjoiluastioita vaihtelemalla. Mikset asettele patongin viipaletta ja salaattia esimerkiksi juomalasiin? Tai kääntele kampaviinereistä viuhkoja? Sanotaan, että kauneus on puoli ruokaa. Kauniisti tuunatusta croissantista tai pasteijasta saat kolme annospalaa.

Fazerin tuotekehittelijä Kimmo Virtanen ideoi ravintoloille houkuttelevia variaatioita peruspasteijoista, viinereistä ja munkeista. Kokeile paria hänen ideaansa ja kehittele niistä omia versioita.

Suolaiset pizzapalat

lihalounaspasteijoita

tai croissantteja

punaista pestokastiketta

juustoraastetta

kuivattua oreganoa

minitomaatteja

puolikkaina

minimozzarelloja

puolikkaina

tuoretta basilikaa

cocktailtikkuja

Voitele pasteijat tai croissantit punaisella pestokastikkeella. Leikkaa jokainen kohmeisena kolmeen yhtä suureen osaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja oreganoa. Paista palat ohjeen mukaan. Lyhyempi paistoaika saattaa pienemmille paloille riittää. Anna palojen jäähtyä. Pujota cocktailtikkuihin puolikas tomaatti, mozzarella ja tuore basilikanlehti. Laita tikut pasteijapaloihin ja tarjoile.

Viettelevä namimunkki

pikkumunkkeja

sokerikuorrutetta

nonparelleja, suklaalastuja tms.

muffinssivuokia

Dippaa munkki sokerikuorrutukseen ja ripottele heti perään haluamasi nonparellit tai lastut. Aseta dipattu munkki paperivuokaan.

Kommentit

Hei! Tuunaa leipäsi laittamalla voita, juustoa tai kurkkua sen päälle! Näin saat vaihtelua kuivaan leipään! Raikasta vaihtelua ilmeeseen saat tuunaamalla koko komeuden tehosekoittimessa ja kaatamalla tuunauksen vaikka suoraan pöydälle ilman lautasta! Päästä mielikuvitus valloilleen ja ihastu!

Leipuri

"Mikset asettele patongin viipaletta ja salaattia esimerkiksi juomalasiin?"

Niin tai tunkee makkaran kossupulloon, siinä on vierailla puuhastelua kun ensin juovat kossun ja yrittävät sitten jo aamun tunteina nälän iskiessä kaivaa tuota makkaraa pullosta.
Näyttävää ja vaivatonta!

Vain mielikuvitus rajana

Kiitoksia! Tämä ja edellinen kirjoitus toi kaivattua piristystä päivään. Onneksi en näitä lukiessani syönyt mitään, olisi tullut tietokoneen näytttö ja näppäimistö tuunattua railakkain roiskein.

Mitä kaikkea voikaan nykyään "tuunata"?

Voi tokkiisa, meikä on tämän tajunnut kauan sitten. Aamiaisfriikkeinä meillä ollaan tarkkoja siitä, että pöytä on söötti. Ei tölkkejä pöytään. Ei mitään itte otettavia astioihin, siitä aiheutuu vain sotkua ja epäesteettisyyttä.

Näpsäkät teekupit ja kirkkaat mehulasit valmiiksi täytettyinä, tuoremehuja vain huikat, jotta verenpaine-, kolesteroli- ynnäs muut pillerit menevät alas.

Leipälautasilla valmiit leivät tai lämmitetyt piirakat, joille kinkkua koristeellisesti, tomaattisiivut ja pikkukurkut viereen, ei siis leivän päälle vetistelemään. Parempi puolisko jos joskus kokkelia kokkaa, sekin leipien viereen rapeitten siansiivujen kera. Nyt näkyy olevan trendinä tulppaanit maljassa, joskus joku risu tai semmottinen.

asiaihminen

Joku joskus tuunasi HK blöön 5 cm pätkiksi tarjoilulautaselle pystyyn, yläkannelle reunoja myöten rengas Turun Sinappia ja keskelle plöräys ketsuppia á la Runebergs tårtta.

asiaihminen