Paikalliset

Espoonlahden lukioon eniten hakijoita

Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin on tänä keväänä ensisijaisia hakijoita yhteensä 1602, viime vuonna hakijoita oli 1631. Suosituin Espoon lukioista hakijoiden keskuudessa oli Espoonlahden lukio, jonka ensisijaiseksi hakuvaihtoehdokseen valitsi 242 nuorta.

Ensisijaisten hakijoiden määrä nousi Espoon yhteislyseon, Espoonlahden, Etelä-Tapiolan, Kaitaan, Leppävaaran, Olarin ja Tapiolan lukioissa. Edellisvuoteen verrattuna hakijoiden määrä lukiokohtaisia aloituspaikkoja kohden kasvoi jopa seitsemässä lukiossa.

Perusopetuksen päättäviä suomenkielisiä oppilaita on Espoossa noin 2550. Määrä on 100 oppilasta vähemmän kuin edellisvuonna. Perusopetuksen päättävään ikäluokkaan suhteutettuna hakijoita on edellisvuotta enemmän. Myös lukion aloituspaikkoja varattiin tälle vuodelle aiempaa suuremmalle osalle ikäluokasta.

Aloituspaikkoja Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa on 1453. Päästäkseen Espoon lukioihin opiskelijan lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,00. Lopulliset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain hakijamäärän mukaan ja selviävät vasta tulosten julkaisemisen aikaan.Viime vuonna matalin sisäänpääsykeskiarvo oli 7,5.

 Yhteishaun tulokset julkaistaan 12. kesäkuuta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu