Paikalliset

Angry Birds -huvipuisto jäihin - Rovio ei tulekaan Perkkaalle

Hatsinanpuistoon on vuosien varrella mallattu sisälaskettelukeskusta, Ikean suurmyymälää ja viimeksi Tieto Oyj:n ja Rovion pääkonttoreita Angry Birds -sisähuvipuistoineen. Aika näyttää, mitä pajukon tilalle lopulta tulee.

Johanna Erjonsalo

Hatsinanpuiston alueen rakentaminen Perkkaalla uhkaa taas kerran siirtyä hamaan tulevaisuuteen.

Pääkonttorinsa siirtoa ja Angry Birds -sisähuvipuiston rakentamista alueelle suunnitellut Rovio on vetänyt jarrut päälle hankkeen toteuttamisessa.

– Ainakaan tässä vaiheessa he tuskin ovat alueelle tulossa. Ehkä, ja toivottavasti joskus tulevaisuudessa, teknisen toimen johtaja Olavi Louko sanoo.

Hän arvioi, että taantuma on tehnyt tehtävänsä ja yritykset ovat erittäin varovaisia investoinneissaan.

Virallista ilmoitusta suunnitelmien hyllyttämisestä peliyhtiöltä ei kaupungille vielä ole tullut. Länsiväylälle Roviosta ilmoitettiin, ettei yhtiöllä ole tässä vaiheessa hankkeesta mitään tiedotettavaa.

Myös Tieto Oyj:n suunnitelmat keskittää Suomen-toimintonsa Hatsinanpuistoon rakennettavaan Tieto-campukseen odottavat vielä lopullista ratkaisua.

– Toistaiseksi sieltäkään ei ole vähään aikaan kuulunut mitään, Louko huomauttaa.

Tiedolla on suunnitteluvaraus kahdessa vaiheessa rakennettavalle 50 000 kerrosneliön keskittymälle toukokuun loppuun saakka.

– Siihen mennessä yhtiöltä pitäisi saada tieto siitä, aikovatko he toteuttaa hankkeen ja milloin, Louko painottaa.

Tieto Oyj:stä tarkempaa tietoa ei heru.

– Tiedolla ei ole vielä rakentamispäätöstä uuden pääkonttorin tai sen paikan osalta, yhtiön lähettämässä sähköpostivastauksessa todetaan.

Kaavan puolesta Tieto ja Roviokin voisivat pääkonttorinsa Perkkaalle rakentaa. Valtuusto hyväksyi viime lokakuussa yksimielisesti Hatsinanpuiston asemakaavan muutoksen. Kaavapäätöksestä tehty valituskin jätettiin hallinto-oikeudessa tutkimatta.

Mikäli molemmat yhtiöt vetäytyvät hankkeesta, on edessä Loukon mukaan todennäköisesti taas asemakaavan viilaaminen jollain tavalla.

Mikäli Tieto aloittaa rakennustyöt, voivat ne alkaa mahdollisesti jo ensi kesänä.

Pajukon kasvaminen Hatsinanpuistossa ehkä vielä vuosia ei Loukon mukaan ole kaupungille mikään ongelma.

– Maan arvo vain nousee. Tulevaisuudessa, korkeasuhdanteen aikana kaupunki saisi alueesta todennäköisesti vielä paremman hinnan kuin nyt.

Muutama vuosi sitten Hatsinanpuiston hinnaksi arvioitiin noin 20 miljoonaa euroa.

Hyväksytyssä kaavassa alueen liikennemäärien arvioidaan kasvavan huomattavasti. Ratkaisuksi on tulossa Perkkaantien leventäminen 2+2-kaistaiseksi.

Espoo tulee rahoittamaan Perkkaantien leventämisen ja muut kunnallistekniset työt Hatsinanpuiston alueesta saamillaan maanmyyntituloilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu