Toimitukselta

Espoon maine vaatii avoimuutta

(PÄÄKIRJOITUS) Länsiväylän viikko sitten keskiviikkona (LV 13.8.) julkisuuteen nostama tarina Suomenojalla toimivan veneyrittäjä Massimiliano Carbonen kokemuksista espoolaisten virkamiesten myllytyksessä herätti valtavan huomion niin lehden nettisivuilla kuin sosiaalisessa mediassa.

Jutussa Carbone kertoi yrityksensä vuokrasopimuksen irtisanomisesta ja sitä edeltäneestä painostuksesta ja kiusaamisesta. Nuoren yrittäjän syyttävä sormi osoitti kohti eräitä kaupungin virkamiehiä.

Sosiaalisessa mediassa juttua jaettiin yli 2 000 kertaa ja nettisivuilla ensimmäinen uutinen ja aihetta koskeneet seurantajutut keräsivät yli 34 000 lukijaa. Kommentteja tuli yli sata.

Julkisuusmyllytys sai kaupungin reagoimaan. Viime metreillä irtisanominen peruttiin ja yrittäjä voi jatkaa toimintaansa.

Kaikki siis hyvin?

Ei suinkaan. Carbonen väitteet Espoon virkamiesten toiminnasta ovat niin rajuja ja käsittämättömiä, että liikuntatoimen on ne tutkittava.

Länsiväylän haltuunsa saama nauhoite osoittaa myös, että ainakin yksi kaupungin virkamies todella kohteli yrittäjää jopa halveksivasti.

Sisäinen selvitys onkin teossa. Espoon maine yrittäjäystävällisenä kaupunkina vaatii kuitenkin muutakin kuin liikuntatoimen hyllyille pölyttymään jäävän raportin.

Selvityksen ja sen tuloksien pitää olla läpinäkyviä.

Asian ympärillä käyty keskustelu osoittaa, että ilman selvityksen tulosten julkistamista ilmaan tulee jäämään aivan liikaa kysymyksiä, väitteitä ja epäilyksiä.

Vain avoimuudella, oli totuus sitten mikä tahansa, kaupunki voi ehkä hieman oikoa pahasti kolhiintunutta mainettaan.

Seppo Korkman

 

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet