Kuka joutuu maan alle?

Kommunistit joutuivat pitkään toimimaan maan alla. Sama kohtalo uhkaa seuraavissa eduskuntavaaleissa toiseksi suurinta puoluetta.

Kun eduskunnan päätalo menee ensi keväänä remonttiin, eduskuntaryhmät joutuvat luopumaan nykyisistä tiloistaan. Suurin puolue saa käyttöönsä auditorion, mutta kakkoseksi yltävän ryhmän on tyydyttävä maanalaiseen koulutustilaan

Kokoomuksen, sosialidemokraattien ja perussuomalaisten ryhmänjohtajien Arto Satosen, Jouni Backmanin ja Jari Lindströmin on siis syytä olla varuillaan. Keskustan Kimmo Tiilikaisen tuskin tarvitsee olla huolissaan, siksi hyvä etumatka puolueella on ollut viime gallupeissa.

Kolmannelle sijalle pääsevä ryhmä saa käyttöönsä talon kirjaston koulutustilan ja neljänneksi jäävälle tulee lähetystöjen vastaanottotila.

Jonkinlaiset kopperot löytynevät myös pienimmille puolueille.

Pitkään hoitotyötä tehnyt ensimmäisen kauden kansanedustaja Arja Juvonen (ps.) ylsi harvinaislaatuiseen saavutukseen. Hänen lakialoitteestaan tule totta. Yleensähän niin toimenpide- kuin lakialoitteistakin lähes kaikki päätyvät roskakoriin.

Juvonen esitti, että vammaisneuvostot tehtäisiin lakisääteisiksi jo ennestään asemansa varmistaneiden vanhusneuvostojen ja nuorisovaltuustojen kanssa. Hallitus otti onkeensa, ja kunta-asioita hoitava ministeri Paula Risikko (kok.) vahvisti, että tämä esitys sisältyy kohta eduskunnalle annettavaan kuntalakiesitykseen.

Kokoomuksen Pertti Hemmilä ja nuorikkonsa, anestesialääkäri Tuija Nieminen, tarjosivat ryhmälle kihlajaiskahvit.”

Veteraanikansanedustajat kokoontuivat alkuviikosta sankoin joukoin vuosikokoukseensa eduskuntaan. Entiset lainsäätäjät oli kutsuttu myös eduskuntaryhmiensä vieraaksi.

Keskustan eduskuntaryhmään aikoinaan liitetyn Liberaalisen kansanpuolueen edustaja Terhi Nieminen-Mäkynen protestoi vielä vuosikymmeniä myöhemmin tätä sulautumisoperaatiota eikä noudattanut Juha Sipilän (kesk.) kutsua. Hän odotteli puhemies Eero Heinäluoman (sd.) vastaanoton alkua eduskunnan kuppilassa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä pääsi muutama päivä sitten nauttimaan harvinaista herkkua. Pertti Hemmilä ja nuorikkonsa, anestesialääkäri Tuija Nieminen, tarjosivat ryhmälle kihlajaiskahvit. Kertoman mukaan myös hääkellot soivat kohta.

Hirvien kaatolupia pitäisi myöntää nykyistä huomattavasti löyhemmin perustein. Näin antaa ymmärtää kansanedustajien metsäseminaarissa puhunut, tuhatkunta hehtaaria metsää omistava professori Matti Kärkkäinen. Hänen mukaansa taimikkoon saapuva hirvi pitäisi voida pamauttaa hengiltä ilman sen kummempia muodollisuuksia.

Eduskunnan kuppilassa oltiin tietävinään, että Kärkkäisen mielestä hirviä pitäisi olla vain Korkeasaaressa ja Ähtärin eläinpuistossa.

 

 

Kommentit (8)

Kommentit

Oikeinko todella, Blogisti Valtonen kommunistien maan alla toiminta (vuodesta 1918 - vuoteen 1945) on toiseksi suurimman porvarellisen puolueen "kohtalona" huhtikuun 2015 eduskuntavaalien jälkeen ?

Rohkenen epäillä, koska eihän nämä nykyiset porvarelliset puolueet ole vaaraksi omistavalle luokalle, päinvastoin ne ovat kyllä vaaraksi kansallisvaltio Suomelle ja kansalle, luovuttamalla päätösvallan valtion ulkopuolisille EU:lle, Natolle (ns.isäntämaa sopimus) Euroopan keskuspankille ja viimmeisimpänä tulossa TTIP.
Mutta maan alla, ne eivät joudu toimimaan, kuten kommunistit joutuivat henkensä uhallakin. Seuratkaa vaikka joulukuun 6 :na kun näitä, Ei maan alaisia muistetaan.

Jori Porspakka Tuusula

Eduskuntatalo pitäisi vuokrata johonkin hyödyllisempään käyttöön ja pistää nämä nk. edustajat toimimaan vaikkapa Hernesaaren bunkkeritalosta vuokrattaviin kellarikoppeihin. Korkeasaarikin kävisi edustajille, eläimellisten suurten etujensa takia.

Kulttuurin ystävä X

Näiden eduskuntapuolueiden tukeminen verovaroistamme 34 milj.euroa, tämä tekee jokaista suomalaista kohti 12,25 e. Lisäksi erilliset 11,3 milj.euron avustukset tekevät puolueista itseriittoisia, välinpitämättömiä kansalaisten todellisesta hädästä.
Työttömyys prosentti noussut jo 15 % , mutta mitä tekee eduskuntapuolueet. Eduskunta
mahdollistaa orjatyön työttömälle ja vaatii "kuntouttavan koulutuksen" nimissätyöttömän tekemään työn 9 eurolla päivässä. Köyhyys lisääntynyt liki 1 miljoonaan ihmiseen, ja mitä teekee nämä eduskuntapuolueet, ne karsivat ja vähentävät kunnissa sosiaalipuolen henkilöstöä ja määrärahoja.

Jori Porspakka Tuusula

Mustien autojen matkassa

Kari Valtonen pohtii politiikan ilmiöitä.
Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Tervetuloa Länsiväylän blogeihin!

Länsiväylä-lehti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia espoolaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.