Mustien autojen matkassa

Kuka joutuu maan alle?

Kommunistit joutuivat pitkään toimimaan maan alla. Sama kohtalo uhkaa seuraavissa eduskuntavaaleissa toiseksi suurinta puoluetta.

Kun eduskunnan päätalo menee ensi keväänä remonttiin, eduskuntaryhmät joutuvat luopumaan nykyisistä tiloistaan. Suurin puolue saa käyttöönsä auditorion, mutta kakkoseksi yltävän ryhmän on tyydyttävä maanalaiseen koulutustilaan

Kokoomuksen, sosialidemokraattien ja perussuomalaisten ryhmänjohtajien Arto Satosen, Jouni Backmanin ja Jari Lindströmin on siis syytä olla varuillaan. Keskustan Kimmo Tiilikaisen tuskin tarvitsee olla huolissaan, siksi hyvä etumatka puolueella on ollut viime gallupeissa.

Kolmannelle sijalle pääsevä ryhmä saa käyttöönsä talon kirjaston koulutustilan ja neljänneksi jäävälle tulee lähetystöjen vastaanottotila.

Jonkinlaiset kopperot löytynevät myös pienimmille puolueille.

Pitkään hoitotyötä tehnyt ensimmäisen kauden kansanedustaja Arja Juvonen (ps.) ylsi harvinaislaatuiseen saavutukseen. Hänen lakialoitteestaan tule totta. Yleensähän niin toimenpide- kuin lakialoitteistakin lähes kaikki päätyvät roskakoriin.

Juvonen esitti, että vammaisneuvostot tehtäisiin lakisääteisiksi jo ennestään asemansa varmistaneiden vanhusneuvostojen ja nuorisovaltuustojen kanssa. Hallitus otti onkeensa, ja kunta-asioita hoitava ministeri Paula Risikko (kok.) vahvisti, että tämä esitys sisältyy kohta eduskunnalle annettavaan kuntalakiesitykseen.

Kokoomuksen Pertti Hemmilä ja nuorikkonsa, anestesialääkäri Tuija Nieminen, tarjosivat ryhmälle kihlajaiskahvit.”

Veteraanikansanedustajat kokoontuivat alkuviikosta sankoin joukoin vuosikokoukseensa eduskuntaan. Entiset lainsäätäjät oli kutsuttu myös eduskuntaryhmiensä vieraaksi.

Keskustan eduskuntaryhmään aikoinaan liitetyn Liberaalisen kansanpuolueen edustaja Terhi Nieminen-Mäkynen protestoi vielä vuosikymmeniä myöhemmin tätä sulautumisoperaatiota eikä noudattanut Juha Sipilän (kesk.) kutsua. Hän odotteli puhemies Eero Heinäluoman (sd.) vastaanoton alkua eduskunnan kuppilassa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä pääsi muutama päivä sitten nauttimaan harvinaista herkkua. Pertti Hemmilä ja nuorikkonsa, anestesialääkäri Tuija Nieminen, tarjosivat ryhmälle kihlajaiskahvit. Kertoman mukaan myös hääkellot soivat kohta.

Hirvien kaatolupia pitäisi myöntää nykyistä huomattavasti löyhemmin perustein. Näin antaa ymmärtää kansanedustajien metsäseminaarissa puhunut, tuhatkunta hehtaaria metsää omistava professori Matti Kärkkäinen. Hänen mukaansa taimikkoon saapuva hirvi pitäisi voida pamauttaa hengiltä ilman sen kummempia muodollisuuksia.

Eduskunnan kuppilassa oltiin tietävinään, että Kärkkäisen mielestä hirviä pitäisi olla vain Korkeasaaressa ja Ähtärin eläinpuistossa.

 

 

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet