A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Turvapaikan voi ostaa

Katsokaa uutiskuvia EU-maihin ja Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista.Suuri osa on hyväkuntoisia asevelvollisuusiässä olevia miehiä.

Kenen joukoista he tulevat ja kenen joukkoihin he tulevat liittymään? Viranomaisilla on hatarat tiedot ja arvaukset turvapaikanhakijoista.

Pakolaisleirien kuvat näyttävät naisia ja kurjissa oloissa kärsiviä lapsia.

Virallisten tilastojen mukaan turvapaikanhakijoista on 70 prosenttia miehiä.

Ovatko pakolaisleirien naiset ja lapset lännen omatunnon herättävä mainos, jonka turvin nuoret miehet saavat turvapaikan?

Nuori irakilaismies maksoi salakuljettajalle matkastaan Suomeen 15000 euroa, kertoo Helsingin Sanomat. Lähi-idässä summa vastaa vuoden tai jopa pitemmän ajan keskimääräisiä ansioita. Pakolaisleirien lapsilla ei ole tällaisia rahoja.

Harjoittaako Suomi pakolaispolitiikkaa, joka perustuu rahan valtaan? Tuetaanko samalla ammattimaista ihmiskauppaa ja salakuljetusta?

Miksei turvapaikkoja jaeta ensimmäiseksi naisille ja lapsille?”

Miksi turvapaikan voi ostaa, vaikka oma sosiaaliturvamme ei perustu kukkaroon vaan tarpeeseen. Miksi Suomi hyväksyy rahakkaat mutta hylkää heikoimmassa asemassa olevat pakolaiset?

Miksei turvapaikkoja jaeta ensimmäiseksi naisille ja lapsille?

Titanicilla ja toisessa maailmansodassa pelastettiin ensimmäisenä lapset ja naiset. Vasta sen jälkeen autettiin miehiä. Nykyään auttaminen on palkkatyötä, tulonlähde ja työllistäjä. Pääasia on, että asiakkaita riittää.

Miksi arkkipiispa , Tarja Halonen, Pekka Haavisto, pakolaisapu, Kirkon ulkomaanapu, naisjärjestöt, Pelastakaa Lapset ry ja tasa-arvovaltuutettu eivät sano mitään? Missä on heidän omatuntonsa, kun pitäisi katsoa totuutta silmiin.

Naiskiintiöt pitää asettaa ensin turvapaikanhakijoille ja vasta sen jälkeen pörssiyhtiöiden hallituksiin.

Pakolaistulvassa joudutaan tekemään arvovalintoja.

 

 

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet