Espoon nuorisokuoro Candomino

Candomino esiintymismatkalle Tukholmaan ja Gotlantiin

Markus Manner

Candomino-kuoro tekee kesäisen konserttikiertueen Ruotsiin 21.‒23.8. Yhteistyökontakteja hyödyntäen Candomino pitää konsertit Tukholman suomalaisessa seurakunnassa sekä Visbyn tuomiokirkossa Gotlannin saarella. Paluumatkalla Candomino esiintyy vielä kesämusiikkisarjassa Trollbäckenin kirkossa, joka sijaitsee Tyresössä Tukholman esikaupunkialueella.

Kuoronjohtaja Esko Kallion valitsema matkaohjelmisto koostuu pääosin kotimaisesta ruotsinkielisestä musiikista, säveltäjinä Jean Sibelius ja Matthew Whittall. Lisäksi ohjelmassa on suomalaisia kesälauluja Toivo Kuulalta ja Heikki Sarmannolta sekä Gotlannissa asuvan säveltäjän, Cecilia Franken kirkkomusiikkia. 
  
Candomino on tehnyt viime vuosina ulkomaanmatkoja lähinnä Keski-Eurooppaan, joten Ruotsin-vierailulla halutaan vahvistaa pohjoismaista yhteistyötä. Matkan yhteydessä Candomino tutustuu myös Kulturhusetin toimintaan, joka tarjoaa monenlaisia kulttuuripalveluja Tukholman keskustassa Sergelin torin kupeessa.
 

Espoon nuorisokuoro Candomino

Aikaisempia kirjoituksia

Espoon nuorisokuoro Candomino

Candomino on maineikas ja perinteikäs kuoro, joka on saavuttanut menestystä kansainvälisissäkin kuorokilpailuissa. Candominolle on tunnusomaista puhdas ja kirkas sointi sekä tinkimätön asenne kaikkeen esittämäänsä musiikkiin. Kuoro on saanut viime aikoina kiitosta erityisesti vanhan musiikin tulkitsijana. Candominoa on johtanut vuodesta 2005 lähtien Esko Kallio kuoron perustajan, Tauno Satomaan, jäätyä eläkkeelle.

http://www.candomino.fi/

Uusimmat mielipiteet