Espoon Pesis

Aikuispesis on kovassa nosteessa

Petri Allekotte

Espoossa naispelaajat ovat tällä kaudella jakautuneet kahteen eri joukkueeseen, naisten edustusjoukkueeseen suomensarjaan sekä maakuntasarjaan. Joukkuejaosta huolimatta kaikki naiset ovat harjoitelleet läpi vuoden yhdessä. Vauhtia ei ole puuttunut espoolaisten koulujen saleista tai kenttien laidoilta harjoitusten pyöriessä täyttä höyryä - pirteä naisenergia on näkynyt ja kuulunut, eikä talven pimeys tai kylmyys ole vauhtia hidastanut - päinvastoin.

Talviharjoittelu on jaettu muutamaan eri osaan, alkusyksyllä harjoittelu painottuu peruskunnon kehittämiseen, kevät-talvella keskitytään enemmänkin lajitaitoihin. Peruskuntokaudella harjoituksiin kuuluu peruslajiharjoitusten lisäksi erinäisiä peruskuntoa kasvattavia harjoituksia, esimerkiksi juoksulenkit ja erilaiset juoksukestävyysharjoittelut ovat käyneet tutuiksi naisille syksyn mittaan. Myös voimaharjoittelulla on suuri merkitys syksykaudella, niinpä joka viikolle löytyy vähintäänkin yksi kuntosalivuoro.

Lyöntejä kerätään varastoon läpi talven. Monipuoliset lyöntiharjoitukset sekä toistot toimivat avainsanana menestyksekkäälle pelikaudelle mailanvarressa. Myös nopeus on tärkeässä roolissa pesäpalloilijan ominaisuutena ja nopeutta harjoittavia treenejäkin ohjelmasta löytyy. Kerran viikossa pidettävät juoksutreenit varmistavat sujuvan pesänvaihdon kesän tiukimmankin peliputken läpi. Harjoituksissa näkyy monipuolisesti niin kestävyys, tekniikka, voima, nopeus kuin lajitaidotkin.

Talvikauden aikana järjestettävien kunto-, nopeus- ja lajitaitotestien ansiosta pelaajat pystyvät seuraamaan oman harjoittelunsa kehittymistasoa ja pohtimaan omia parannuskohteitaan.

Kevään tullen ulos siirtyminen herättää viimeistäänkin pesäpalloilijan aistit ja valmistautuminen kesän pelejä varten alkaa. Ensimmäiset heitot ja kovat lyönnit ulkona tuntuvat aina yhtä hyviltä pitkän talven jälkeen ja kevään ensimmäisissä ulkoharjoituksissa varmistetaan huippukunto tulevaa pelikautta varten!

Tulevalle kaudelle Espooseen muodostetaan kaksi aikuisten naisten joukkuetta: tavoitteellisesti harjoitteleva Suomensarja sekä kunnon ja hauskanpidon merkeissä kansallispelistä nauttiva maakuntasarjajoukkue, joka kuitenkin pelaa tosissaan voitosta joka pelissä! Maakuntasarjajoukkue harjoittelee kahdesti viikossa läpi vuoden. Tervetuloa mukaan!

Espoon Pesis

Aikaisempia kirjoituksia

Espoon Pesis

Espoon Pesis on kasvanut moninkertaisesti perustamisestaan vuonna 1995 ja on nyt Suomen suurimpia ja Etelä-Suomen suurin pesäpalloseura. Seurassa on mahdollista harrastaa kansallispeliämme kilpailullisin tavoittein tai muuten vain huvikseen. Joukkueita on tytöille ja pojille leikki-ikäisistä senioreihin ja aikuisten kilpajoukkueita usealle sarjatasolle.

www.espoonpesis.fi

Uusimmat mielipiteet