Kirkkonummi Rangers

Rangersin edustuksella väkevä kaudenaloitus, legenda sai paidan kattoon.

Peter Dalhgren sai paidan pienoismallin kotiinsa vietäviksi

Kirkkonummi Rangersin miesten edustusjoukkue nappasi 2.10. pelatusta kauden avausottelustaan odotetusti voiton, vaikka vieraileva lohjalaisjoukkue LoSB panikin kovasti kampoihin aina viimeiseen erää saakka.

Ottelu alkoi avausotteluille tyypillisen varovaisesti, mutta ajassa 05:45 vierailijalle tuomittiin rangaistuslaukaus, jonka Teemu Närhi (2+2) kylmän viileästi toimitti verkkoon. Peli jatkoi tasaisena vääntönä lohjalaisten kuitenkin olleessa lievästi hallitsevana osapuolena. Rangers kiri erän loppu puolella kuitenkin vielä tasoihin Kristian Karijärven (1+1) maalilla .

Toinen erä ei kotijoukkueen osalta näyttänyt yhtään paremmalta vaan sekavaa oli peli paikoitellen molemmilla joukkueilla. LoSB siirtyi parhaimmillaan jo 1-3 –johtoasemaan Närhen johtaessa pyöritystä.

Kolmas ja ottelun viimeinen erä alkoi kotijoukkue Rangersin kannalta masentavasti kun LoSB karkasi jo 2-4 –johtoon ja vierasvoitto alkoi häämöttää. Tästä kuitenkin alkoi Rangers joukkueen loppukiri ja seuraavat viisi maalia merkittiinkin kotijoukkueelle, kaikki eri pelaajille. Pisteet jäivät siis Kirkkonummelle maalein 7-4.

- Ei saatu kolmea ketjua toiminaan halutulla tavalla, joten viimeisessä erässä tiivistettiin pelaamista, kertasi päävalmentaja Jari Kallio ottelun tapahtumia.

Ajoittain Rangersin peli näyttikin varsin keskeneräiseltä, mutta uusi pelitapa ja runsaasti vaihtunut pelaajisto ottaa oman aikansa. Uusista pelaajista Henry Myyryläinen (1+1), Joel Hollfast (1+1) ja puolustuksessa urakoinut Ville Leskinen osoittivat olevansa juuri niitä vahvistuksia, joita Rangers tarvitsee saavuttaakseen minimitavoitteensa tällä kaudella.

Peter Dalhgrenin paita Pommarin kattoon

Ottelun toisella erätauolla tehtiin kirkkonummelaista salibandyhistoriaa, kun seuran perustajajäseniin lukeutuvan Peter ”Dalle” Dahlgrenin pelipaita nostettiin Pommarin kattoon. Dahlgren voitti urallaan kaksi kertaa D1varin pistepörssin, kutsuttiin maajoukkuerinkiin vuonna 2000, valittiin seuran vuoden juniorivalmentajaksi 2009,  voittanut lukuisia ikämiesten SM-mitaleita Rangersin paidassa ja ura ja työ seurassa jatkuu edelleen.

Edustus jatkoi vakuuttavia otteita FBC Raseborgia vastaan

Vierailija Kirkkonummelta ei antanut kotijoukkueelle armoa 7.10. Karjaan Påminne hallissa pelatussa miesten 2. divisioonan ottelussa, vaan latoi taululle tylyt 0-7 (0-3, 0-2, 0-2) -lukemat. Jo ensiminuuteista alkaen oli selvää kumpi joukkue on ottelussa kuskinpaikalla, kun ajassa 05:04 Antti-Jaakko ”Kantti-Antti” Alanko (1+0) vie vierailijat 0-2 johtoon Kristian ”KoJo” Karijärven (2+1) esityöstä.

Rangers jatkoi läpi ottelun tasaista maalien nakuttamista, eikä kotijoukkue saanut missään vaiheessa kupletin juonesta kiinni, ja jäi huhupuheiden perusteella historiallisesti ensimmäistä kertaa kotiottelussaan maaleitta. Rangersin maalissa debytoinut Joona ”Kotiteollisuus” Hynninen torjui 20 laukausta ja sai näin ollen loistava startin Rangers –uralleen.

”Ensimmäisessä erässä oltiin hieman innokkaita ja vastustaja sai pahoja vastaiskuja, mutta kaksi viimeistä erää hallittiin pallollisesti selvästi. Joonalle nollapeli on aina loistava saavutus ja puolustaminen oli nöyrää läpi ottelun”, summasi päävalmentaja Jari Kallio kamppailunkulkua.

 

Tulevia Rangers –otteluita Pommarissa:

16.10. kello 15.30 Rangers B – NKrP

23.10. kello 15.30 Rangers 2 – Pirates

23.10. kello 18.30 Rangers Edustus – Valtti Blues

24.10. kello 18.30 Rangers A -EräViikingit

 

Kirkkonummi Rangers

Aikaisempia kirjoituksia

Kirkkonummi Rangers

Kirkkonummi Rangers Ry on vuonna 1992 perustettu salibandyn erikoisseura, joka on reilussa 20 vuodessa kehittynyt yhdeksi maan johtavista juniorikasvattajaseuroista.

Seura sai Nuori Suomi Sinettiseura jäsenyyden vuonna 2003, ja toteuttaa junioritoiminnassaan aktiivisesti Nuori Suomi -periaatteita. Seuran lisenssoitujen pelaajien määrä oli päättyneellä kaudella 420.


Nykytila

Kirkkonummi Rangers on vuosien varrella kasvanut Länsi-Uudenmaan ja oman talousalueensa yhdeksi suurseuroista, jolla on 5 miesten-, 2 naisten-, 9 poikien juniori- ja 5 tyttöjen juniorijoukkuetta eri ikäluokissa ja sarjatasoilla sekä erityisryhmä Sähikäiset. 

Kauden 2014-15 päätteeksi A-poikien joukkueen onnistui saavuttaa historiallinen nousu ikäluokkansa SM-sarjaan alkavalle kaudelle. Seuralla on toiminnassaan kaksi täysipäiväistä ja yksi osa-aikainen työntekijä; valmennuspäällikkö ja seuratyöntekijä, jolla on iltapäiväkerhossa apunaan osa-aikainen työntekijä.


Tavoite 2018

Kirkkonummi Rangersin seurahallitus on linjannut kolmivuotistavoitteeksi seuran junioritoiminnan kehittämisen tasolle, jolla kykenemme tuottamaan vuosittain 2-3 pelaajaa sekä miesten että naisten liigajoukkueille. Tämän lisäksi tavoitteena on nostaa miesten ja naisten edustusjoukkueet 1. divisioonaan.

Seurahallituksen tahtotila on terävöittää ja kohdentaa voimavaroja junioritoimintaan.

Uusimmat mielipiteet