Mustien autojen matkassa

Integraation tilalle kulttuurifestareita

Perussuomalaisten Suomen perusta -ajatuspajan tuorein julkaisu panisi EU:n politiikan kokonaan uusiksi. Se käy taistoon otsikkonaan Integraatio vastatuulessa, kuinka brexit ja Trump-ilmiö haastavat globalisaation ja federalismin.

Raportin kirjoittaja, valtiotieteen ja kansainvälisen oikeuden maisteri Sakari Linden suuntaa katseen menneisyyteen ja kehottaa ottamaan sieltä oppia. Maanosamme yhdistämistavoitteet ovat aina johtaneet suuriin ongelmiin.

Euroalueen ja yhtenäisen maahanmuuttopolitiikan sijaan Euroopan yhteistyön tulisi koostua mieluummin ylikansallisista urheilusarjoista, kulttuurifestivaaleista ja kaikenlaisista sivistyksellisestä toiminnasta. Tämä opettaisi eurooppalaisia muiden maiden kielistä ja kulttuureista, Linden päättelee.

”EU voi vapautua sitä vaivaavista vitsauksista rakentamalla itsensä itsemääräämisoikeuden sekä kansallisen ja paikallisten identiteettien varaan. Eurooppa ei voi olla vapaa ilman vapautumista keskusjohtoisuuden kahleista.”

Neljästä eduskuntasihteeristä tuli istuntoasiainneuvoksia.”

Kansliatoimikunta uusi eduskunnan työntekijöiden virkanimikkeitä hienommiksi. Neljästä eduskuntasihteeristä tuli istuntoasiainneuvoksia. Samalla muutama virastoavustaja sai turvatarkastajan tittelin.

Ennestään talossa on ollut jo valiokuntaneuvoksia, jotka toimivat valiokuntien sihteereinä. Talon korkein virkamies on pääsihteeri Maija-Leena Paavola, jonka apuna täysistunnon kulkua uuden tittelin saaneet istuntoasiainneuvokset seuraavat.

Eduskunnan eräkerho suunnistaa uusille metsästysmaille Pohjois-Ruotsiin. Tähtäimessä on metsäkanalintujen niin sanottu latvametsästys. Suomessa metsäkanalintujen metsästysaika on jo päättynyt, kun metsäkanalinnut alkavat nousta puiden latvoihin.

Yhteydenpitoa Ruotsin valtiopäiviin helpottaa se, että siellä vaikuttaa eduskunnan eräkerhon puheenjohtajan Markus Mustajärven (vas.) sisarpuolueeseen lukeutuva Birger Lahti.

Keskustan eduskuntaryhmä ei tänäkään vuonna unohtanut järjestää perinteisiä ”äitienpäiviä” itsenäisyyspäivän aattona, kun valtiopäiväedustajien puolisot olivat joka tapauksessa matkanneet maakunnista pääkaupunkiin presidentin linnan kutsujen takia. Isäntänä oli pääministeri Juha Sipilä ja juhlapaikkana oli hallituksen kartano Königstedt Vantaalla.

Ohjelma tuli kokonaan omasta takaa. Kansanedustaja Markku Rossin puoliso, lausuntataiteilija Matti Kaarlejärvi, lausui runoja ja toisen kansanedustajan, Mikko Savolan, johtama orkesteri soitti.

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet