Mustien autojen matkassa

Arhinmäki antaa palaa

Vasemmistoliiton entinen puoluejohtaja, kunnallisvaalikampanjaa kovilla kierroksilla käyvä Paavo Arhinmäki, on viime aikoina polkenut keskustelulle vauhtia. Alkuviikosta hän antoi palaa eduskunnan täysistunnossa sote-välikysymyskeskustelussa ja ampui reikiä päähallituspuolueen eli keskustan puolustukseen.

”Tämä valinnanvapausmalli on pakkoyhtiöittämistä ja pakkoulkoistamista. Lainaan asiantuntijaa: Ulkoistamisessa pitäisi olla hyvin pidättyväinen. Voi tuntua helpolta ratkaisulta ostaa palvelut suurfirmoilta, mutta toiminnallisesti ja taloudellisesti se on huono systeemi pitkän päälle. Tämän lausunnon on antanut silloinen Terveys ja hyvinvointilaitoksen pääjohtaja Pekka Puska (kesk.).”

Puskaa ei salissa näkynyt.

Akavan erityisalojen paneelissa muutama päivä aikaisemmin Arhinmäki hauskuutti muistelemalla, mitä kaikkea Göteborgin uimahallissa kielletään kymmenellä eri kielellä. ”Vain suomeksi oli teksti, ettei saa mennä alasti uimaan.”

Kevennystä ilmaisuunsa toi samassa paneelissa myös Perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja Markku Saarikangas, joka ei ilmoittautunut korkeatasoisen musiikin ystäväksi. ”Kuorsasin ensimmäisen jakson oopperassa.”

Eduskunnan eräkerho sai ensimmäisen kerran naisen johtoonsa, kun Johanna Ojala-Niemelä (sd.) Lapista nousi varajohtajaksi. Ojala-Niemelän metsästäjäkortista on tuskin muste vielä kuivunut.

Puheenjohtajaksi Markus Mustajärven (vas.) tilalle valittiin Vimpelin Reijo Hongisto (ps.) Hän on metsästyksessä kaikkiruokainen. Karhu kuitenkin jäi kaatamatta viime syksynä, kun samalla myös toinen otso olisi saattanut vahingoittua.

Eräkerhon ohjelmassa on perinteiseen tapaan taas muun muassa karhu-, hirvi- ja peurajahdit.

Juha Siltala piirtää tuoreessa kirjassaan Keskiluokan nousu, lasku ja pelot (Otava) lohduttoman kuvan.

”Siinä missä työttömyyskorvaukset ja sosiaaliturva yhdessä julkisten palveluiden kanssa takasivat aikaisemmin tietyn elintason työttömänäkin, tukien tarkoitus ei ole enää statuksen säilyttäminen vaan aktivointi sellaisiin töihin, joilla ei elä.”

Siltalan mukaan putoamisriskit ovat kasvaneet ja yksilöityneillä työmarkkinoilla ne kohdataan henkilökohtaisina.

Eduskunnan kuppiloissa jatkuu entinen meno myös jatkossa. Fazerin Amica voitti kansliatoimikunnan järjestämän tarjouskilpailun ja pyörittää edelleen talon ravintoloita.

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok.) mukaan ensimmäinen undergroundyhtye oli Metrotytöt."

Saa nähdä, miten europarlamentaarikko Halla-ahon käy Perussuomalaisten johtotaistelussa Sampo Terhoa vastaan. Hän on jäänyt Brysselissä ja Strasbourgissa Terhoa ja etenkin Timo Soinia näkymättömämmäksi, kun ei juuri avaa suutaan täysistunnossa, vaan keskittyy kirjalliseen ilmaisuun.

Kansanedustaja Ben Zyskowiczin (kok.) mukaan ensimmäinen undergroundyhtye oli Metrotytöt.

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet