Mustien autojen matkassa

Keskusta etsii uusia kykyjä

Kannatusongelmien kanssa kamppaileva päähallituspuolue keskusta yrittää kohentaa asemiaan vetämällä esiin uusia kykyjä. Nyt värväystoimia tekee itse puolue, kun aikaisemmin nuoria puolueelle koulutti entinen puoluejohtaja Paavo Väyrynen, joka on nyttemmin perustanut oman puolueen.

Uusia kykyjä puolue aikoo luoda vaikuttajakiihdyttämössä! Ohjelma on suunnattu nuorille, jotka haluavat edetä poliittisella urallaan. Houkutuksena on, ettei mukaan tulevien tarvitse olla keskustan jäseniä.

Mentoreita on jo puolisen sataa, etunenässä pääministeri Juha Sipilä, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, puoluesihteeri Juha Ovaska sekä useat kansanedustajat, kertoo Suomenmaa.

Presidentti Sauli Niinistön uudelleenvalitsemiseksi pystytettävä kansanliike ei ole suinkaan ensimmäinen laatuaan. SKDL:n presidenttiehdokasta Kalevi Kivistöä ajettiin tasavallan johtoon vuoden 1988 vaaleissa omaa puoluetta laajemmalla rintamalla Liike 88:n voimin.

Tuolloin mukana ollut Matti Hokkanen kertoo Facebookissa, että mukaan saatiin jonkin verran myös vihreitä, demareiden tukijoita ja erilaisia ”yleisvasemmistolaisia”, jotka eivät kuuluneet SKDL:ään eivätkä demareihin. Joukkoon mahtui joku puolueeton porvarikin. Vetäjänä oli Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Ilkka Turkka.

Ääniä tuli 330 000 eli 10,9 prosenttia ja valitsijamiehiäkin 26. Puoluetta lohdutti se, ettei Demokraattisen vaihtoehdon Jouko Kajanoja saanut yhtään valitsijamiestä.

Vaikka Kivistöä ei valittukaan, hanke ei mennyt hukkaan. Presidentin adjutantti toi toimistolle laatikollisen juotavaa ja terveiset Koivistolta.

Eduskunnan jalkapallojoukkue ei matkannut turhaan viime viikonvaihteessa saksankielisten maiden turnaukseen Hampuriin. Tuomisina joukkueella oli hopeamitalit. Kultaiset mitalit menivät Itävaltaan. Isäntäjoukkue Saksa jäi neljänneksi, kun Sveitsikin ajoi sen ohi.

Suomalaisjoukkueen kapteeni Kari Uotila (vas.) lohdutti, ettei saksalaisten olisi tarvinnut kohteliaisuussyistä jäädä viimeiseksi, vaikka Suomi pitikin perää isännöidessään turnausta vuosi sitten Kuopiossa. Maalintekijöiksi ylsivät Antti Lindtman (sd.), Antti Kaikkonen (kesk.), Ville Vähämäki (ps.) ja Mika Lintilä (kesk.).

Pari viikkoa sitten eduskunnan, Hyvinkään, Viron, Tallinnan ja Liettuan jalkapalloturnaus pidettiin Hyvinkäällä eikä Riihimäellä, vaikka palstallani niin virheellisesti väitin.

Atte Jääskeläinen valtioneuvoston tiedotusjohtajaksi?"

Vaikka ilmat eivät ole viime päivinä olleet kovin hääppöiset, kesä on varmasti tulossa. Siitä merkkinä ovat hallituksen sekä oppositiolle että omille joukoilleen pääministerin virka-asunnossa ensi viikolla järjestämät kesäjuhlat.

Yleisradiosta potkut saanut uutistoiminnan päätoimittaja Atte Jääskeläinen saattaa olla ehdolla valtioneuvoston tiedotusjohtajaksi, kun nykyinen paikan haltija Markku Mantila tekee lähtöä. Hyvittääkö pääministeri Juha Sipilä hänen toimiensa takia ahtaalle joutunutta Jääskeläistä?

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet