A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Säännöt on tehty rikottaviksi

Ylinopeuksia valvotaan kameroilla. Seuraavaksi seurantaan voidaan käyttää satelliittipaikannusta, jotta jokainen ajokilometri voidaan rekisteröidä.

Turun puukottaja liikkui vapaasti muutaman vuoden ympäri Eurooppaa väärillä nimillä rikoksia tehden. Suomen suojelupoliisi ei tiennyt miehestä mitään ennen veitseniskuja.

Tanska takavarikoi turvapaikanhakijoilta rajalla rahaa, jolla katetaan turvapaikan kustannuksia. Samaa ei saa tehdä Suomessa. Sen sijaan sosialidemokraatit haluavat palauttaa omaisuusveron, jotta kantasuomalaisten kaikki tavarat saadaan rekisteröityä.

Väärällä nimellä tehdyt ostokset ovat petoksia kuten identiteettivarkaus. Suomalaisten biotunnisteet kerätään passirekisteriin ja poliisi haluaisi tallentaa henkilötietoja, vaikka kyseessä ei ole rikosepäily.

Enemmistö turvapaikanhakijoista hävittää asiakirjansa, valehtelee nimensä, syntymä- ja asuinpaikkaansa liittyviä tietoja saadakseen oleskeluluvan ja sosiaaliturvan.

Jokaisen suomalaisen syntymä kirjataan minuutin tarkkuudella Kelan tiedostoihin. Kansanedustaja Li Anderssonin mielestä turvapaikanhakijoiden ikätestit loukkaavat ihmisoikeuksia.

Kääntääkö Touko Aalto toisen posken?"

Verottajalle tehdyt ilmiannot ovat kasvussa. Sen vuoksi verottaja selvittää vain yli 30 000 euroa ylittävät ilmiannot.

Vihreiden ex-puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä laittomasti maassa piileskeleviä ei saa ilmiantaa poliisille. Se on moraalitonta.

Arkkipiispa Kari Mäkinen tuomitsee suomalaisten rahanhimon. Välimeren yli tulleista maahanmuuttajista vain kolme prosenttia pakenee vainoa. Loput 97 prosenttia tulevat rahan ja paremman elintason perässä. Heillä on varaa maksaa salakuljettajille 15 000 euroa, joka vastaa keskivertosuomalaisen puolen vuoden nettopalkkaa.

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon mielestä jokainen saa itse harkita, milloin rikkoo lakia.

Kääntääkö Touko toisen posken, jos joku harkitsee oikeaksi Toukon kaatamisen julkistamalla hänen omat töppäyksensä?

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet